Mijatović: “Nažalost samo nas tragedija i katastrofa trzne iz naše odvratne realnosti i podsjeti da smo svi ipak samo ljudi”

“Zemljotres, nije ni srpski, ni hrvatski, ni bošnjački, već samo zemljotres. Saučešće porodici stradale djevojke”, kazao je danas Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a na svom Twitter profilu.

Ponukan raznim komentarima koji kruže na društvenim mrežama Mijatović je skrenuo pažnju da nas samo odvratne okolnosti podsjete na ljudskost.

“Nažalost samo nas tragedija i katastrofa trzne iz naše odvratne realnosti i podsjeti da smo svi ipak samo ljudi”, napisao je Mijatović.

Bosnu i Hercegovinu su pogodili višestruki zemljotresi, a najgore je bilo u Stocu, gdje je zabilježen potres jačine 5,6 stepeni po Richteru i gdje je jedna osoba izgubila život, a još dvije su povrijeđene.

Građani Sarajeva, Zenice, Tuzle i Trebinja su usred podrhtavanja tla izašli na ulice. Panika je zavladala, a iz Civilne zaštite su izdavali upute o pravilnim ponašanjima prije, tokom i poslije potresa.

Od jačine potresa sve je podrhtavale gotovo jednu minutu, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari.

Zemljotres se osjetio u Sarajevu u dva navrata po nekoliko sekundi.

Crnogorski mediji javljaju da se zemljotres osjetio mnogo jako i u toj zemlji. A to je itekako vidljivo i po snimcima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.