Mijatović: “Neću nikome dozvoliti da opet zavadi mene i Edina, Jusufa, Acu, Mirsada ubjeđujući nas da ne možemo zajedno!”

Obraćajući se u Prijedoru na radnom sastanku Pokreta za državu potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović je najavio da će javno prozvati sve one koji lične mandate stavljaju ispred budućnosti BiH.

“Ima ih u svim strankama, u mom SDP-u, u SDA, DF-u, Platformi za progres i drugima koji danas jesu, ili nisu tu. Pokret za državu neće biti mjesto gdje će pojedinci gledati ličnu korist, tražiti prilike ta novu pljačku.

Mi jednostavno nismo ti i ako ne uspijemo moje dijete neće živjeti u BiH, a treba da odu i druga djeca jer neće biti budućnosti”, rekao je Mijatović.

Ponovio je da se ideološke razlike u RS moraju ostaviti po strani. Kao dobar primjer je naveo ono što rade on i Edin Ramić kao predstavnici dvije najveće i najodgovornije stranke za proces promjena u RS.

“U prošloj kampanji između nas je palo puno teških riječi. Zreli smo ljudi, to smo ostavili iza sebe jer bez jedinstva u RS svih onih kojima je stalo do BiH mogli bismo ostati bez države.

Čim smo se ujedinili upalile su se crvene lampice u svim strankama jer pojedinci samo žele nove mandate a da ne rade ništa. Istinom ću se obračunati s njima, brutalno ću u javnosti govoriti o njihovim namjerama.

Ja sam ponosni Srbin iz Banja Luke koji je za ideju jedinstvene BiH uradio više nego 80 posto političara iz Sarajeva i RS-a. Neću nikome dozvoliti da opet zavadi mene i Edina, Jusufa, Acu, Mirsada ubjeđujući nas da ne možemo zajedno. Moramo, jer samo tako BiH može opstati”, rekao je Mijatović.

Izbori u oktobru su prema njegovom mišljenju kraj. Ili će Pokret za državu uspjeti, ili će se kupiti koferi. U tom pravcu pozvao je sve okupljene oko ove ideje da daju maksimalan doprinos za registraciju birača, posebno u dijaspori. Pokret za državu nema alternativu, mora postati dio vlasti kako bi vjetar promjena zapuhao snažnije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.