Mijatović ogorčen ali ne odustaje: “Dolazak SNSD-ovaca na zasedanje PSBiH je kapitulacija pogubne politike Dodika”

Posljednje Vijesti

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović komentarisao je aktuelnu političku situaciju u BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“PAKET POKUŠAJA PRODAJE DRŽAVE”

“Dolazak SNSD-ovaca na današnje zasedanje PSBiH je ništa drugo nego kapitulacija pogubne politike Milorada Dodika. Zahtjev za smjenu ministra Pondžića je puko opravdanje ili pak realizacija dogovora Milorada Dodika sa međunarodnom zajednicom.

Uveliko je priča po krugovima međunarodne zajednice kako je Dodik pristao na vraćanje u institucije BiH, a da za uzvrat dobije Zakon o državnoj imovini po svojim željama i proglasi veliku nacionalnu pobjedu u entitetu i time dobije prostor za kampanju i još jednu pobjedu na izborima na krilima lažnog nacionalizma”, kazao je Mijatović.

Ističe da ne čudi najava istoga na press konferenciji sa Vučićem.

“Paralelno sa tim Čović se primirio jer je dobio obećanje da će proći izborni zakon po njegovim željama.

Kada ovo sve analizirate vidimo da je najava odlaska Bakira Izetbegovića u Brograd očigledno dio ukupnog paketa, jer su sva tri lidera etnonacionalih grupa pritisnuta najavljenim sankcijama SAD-a, a svakako je priča po istim međunarodnim krugovima kako su bošnjaci dobili zakon o zabrani negiranja genocida i da su sa tim zadovoljeni njihovi zahtjevi”, navodi.

“Politika SDP BiH je u veoma jasna nema više trgovine sa državom i građanima BiH. Ruku za saradnju u odbrani i izgradnji BiH dajemo svima, ali ćemo brutalno kazniti svaku izdaju države.

Bosna i Hercegovina je nezavisna, suverena države svih građana, a nikako savez etnonacionalih plemena i ničija očevina da sa njom može trgovati!”, zaključio je Mijatović.

Leave your vote