Mijatović “prelomio”: Dok traje nastavak Dodikove secesije, postaviću samo jedno pitanje svima, koliko košta država?

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, komentarisao je na svom profilu na Facebooku, političku situaciju u Bosni i Hercegovini, upitavši je li ovo bitka za BiH ili bitka za prvog u Bošnjaka.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

Ponekad dođem do zaključka da smo mi svi koji živimo u entitetu RS, a koji istinski volimo i živimo za Bosnu i Hercegovinu zajedničku, multietničku, multikonfesionalnu kao burek u svemiru.

Taj burek u svemiru, a ima nas oko 70 000 koji živimo u entitetu RS i bar jos 100 000 u dijaspori sa prvom glasa i adresom u RS, često predstavlja samo kusur za pozicioniranje za izborni rezultat u FBiH.

Sve političke opcije u RS na nas gledaju kao manjinu, kao na strani element, a političke opcije u FBiH koriste nas u većini slučajeva samo za pozicioniranje ko će biti prvi u bošnjaka u FBiH, sve u svemu nigde tu nema Bosne i Hercegovine.

Naravno svi će ovu tezu odbiti sa gnušanjem, ali ovo je brutalna realnost.

Ostaću pri stavu da Bosne i Hercegovine ima koliko je nas koji ginemo za BiH u RS-u!

I dok traje nastavak Dodikove secesije koja postaje sve žešća i vidljivija, postaviću samo jedno pitanje svima, koliko košta BiH, koliko košta država, ima li cene za to?

I dok traju igre prestola u Bošnjaka, neka ovo pitanje ostane barem ovako zapisano, smatram da sam na ispravnoj strani relanosti i odbijam da budem sastavni deo igre prestola bijlo koje etnije, do kraja ću igrati samo za jednu reprezentaciju Bosne i Hercegovine pa makar ostao sam.

Meseci ispred nas će pokazati koliko košta država i treba li nam uopšte, znam samo jednu stvar u vašim srpskim, bošnjačkim, hrvatskim carstvima ne želim da živim, za državu BiH sam spreman sve da dam i dajem već godinama, jeste li vi?”, napisao je Mijatović na Facebooku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.