Mijatović u Banjoj Luci ugostio ambasadoricu Austrije Ulrike Hartmann: O BiH će se odlučivati u Sarajevu i Banjoj Luci, a ne u Beogradu, Zagrebu ili Ankari

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, obavijestio je javnost da je u Banjoj Luci ugostio Nj.E. Ulrike Hartmann, ambasadoricu Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

– Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH gdje sam ponovio svoje stavove i stavove SDP BiH, odnosno da: nećemo učestvovati u razgovorima o Izbornom zakonu i Ustavnim promjenama, sve dok Milorad Dodik i njegov režim sprovode udar na Ustavni poredak BiH, ne prihvatamo Čovićev model etničke podjele BiH i o budućnosti BiH će odlučivati u Sarajevu i Banjoj Luci, a nikako u Beogradu, Zagrebu ili Ankari! – napisao je Mijatović.

On je naveo kako je ambasadoricu Hartman izvijestio o aktivnostima Pokreta za državu, kao trećeg političkog bloka u RS i pripremama za predstojeće izbore. Također, naveo je da se zahvalio ambasadorici Hartman na dosadađnjem angažmanu Republike Austrije u BiH, te izrazio spremnost da učestvuje u daljem jačanju saradnje dvije zemlje.

Mijatović je skrenuo na svom Facebook profilu pažnju na oktobarske izbore do kojih je ostalo osam mjeseci.

Ponovo je imao poruku za lidera SNSD-a Milorada Dodika, te naveo važnost Pokreta za državu.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

OKTOBAR 2022-POKRET ZA DRŽAVU KLJUČ VLASTI U RS

Ostalo je još osam meseci do opštih izbora u BiH, jedini aktivan BiH projekat je još uvek neformalna koalicija Pokret za državu, koja okuplja sve političke stranke kojima je neupitan suverenitet i integritet BiH u entitetu RS.
Ova koalicija je jedini garant da više niko, nikada poput Milorada Dodika neće moći da uđe u direktan napad na ustavni poredak BiH.

Bez zastupnika ove koalicije ni Dodik ni opozicija neće imati većinu za formiranje vlasti, a potpuno je jasno da će se ova dva bloka do kraja takmičiti ko je veći nacionalista do samih izbora.

Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz RS u Predsedništvo BiH, ali i ko će biti i Predsednik RS.
Nedelje ispred nas će pokazati i iskrenost svih u okviru ove koalicije, javnosti će biti vrlo jasno da li je BiH prioritet ili lični i stranački interesi.

Takođe BiH dijaspora će sada imati priliku da pokaže istinski patriotizam jer sad po prvi put može da glasa za jednu listu svih bosansko hercegovačkih stranaka.

Dakle oktobar je mesec odluke i mesec istine za sve nas, u oktobru će biti konačno jasno ima li ili nema Bosne i Hercegovine u entitetu RS!”, napisao je Mijatović na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.