Mijatović žestoko o odnosima unutar Trojke: “Dok SDP gine, “koalicioni” vrše pripreme za izbore”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kritikovao je odnose unutar koalicije NiP-a, Naše stranke i SDP-a te je poručio kako nema smisla da SDP “gine” dok ostale stranke vrše pripreme za izbore.

On se osvrnuo na proteklih nekoliko mjeseci svog rada te je pojasnio kako se sastao s brojnim zvaničnicima i da je sve troškove putovanja snosio sam.

“Posljednja tri mjeseca sam obišao nekoliko zemalja Evrope i razgovarao sa stotine naših ljudi koji žive van BiH, a koji su imali samo jedno pitanje hoće li opet biti rata? Sva ova putovanja finansiram svojim sredstvima”, rekao je Mijatović.

Nakon toga, Mijatović je komentirao i rad stranaka koje pored SDP-a čine Trojku.

“Vidim u Dubaiju ekskurzija na račun građana KS u trenutku kad se država raspada.

Posljednjih nekoliko mjeseci imao sam stotine sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice, evropskim parlamentarcima, ambasadorima, svi sastanci su bili jako teški i često na ivici svađe jer sam zastupao stavove građanske BiH.

Na istim sastancima sam često čuo da neki koji su sa nama u koaliciji u KS nemaju problem da podrže legitimno predstavljanje i sve ono što vodi ka podjeli BiH”, ističe Mijatović.

Na kraju, Mijatović je poručio kako je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a tražio da se preispitaju odnosi unutar Trojke koju čine SDP, Naša stranka i Narod i pravda.

“Nema smisla da SDP BiH gine, a da ‘koalicioni’ vrše pripreme za izbore, a pri tome koriste svaku priliku da vrlo direktno pljuju i po meni i mnogim članovima rukovodstva SDP BiH. Jučer sam vrlo direktno na sjednici Predsjedništva SDP BiH rekao da se moraju preispitati odnosi u famoznoj ‘trojci’.

Ja sam neko ko vrlo direktno kritikuje i ukazuje na decenijski kriminal SDA, SNSD-a i HDZ-a i ko je uložio i svoj život i karijeru za državu BiH i SDP BiH, nema šanse da sve to stavim na kocku zbog onih kojima je BiH od Baščaršije do Marijin Dvora.

Sad možete slobodno nastaviti sa bajatim spinovima kako sam Dodikov, Bakirov, Čovićev, ovo je samo početak šta ću sve otvoriti javno”, zaključio je Mijatović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.