in ,

Milan Tegeltija kod Senada Hadžifejzovića otkrio koliku će platu imati kao savjetnik Milorada Dodika

Milan Tegeltija gostovao je sinoć u Centralnom dnevniku Senada Hadžifjezovića

Milan Tegeltija gostovao je sinoć u Centralnom dnevniku Senada Hadžifjezovića.

Senad: Dodik je javno rekao da mu trebate kao savjetnik koji će ga informisati, o čemu?

Milan: O reformi pravosuđa!

“Ovo mi je osmi posao! Nisam bio blizak s Dodikom! Sve što sam prije rekao, istina je! Razgovarali smo o poziciji kada sam davao ostavku! Rekao sam da ostajem na raspolaganju RS-u! Kako ću ga savjetovati ostaje između mene i Dodika! Jedan od procesa o kojem se snažno priča je i reforma pravosuđa!

Dat ću sve najbolje od sebe da Dodik dobije najbolje informacije o tom segment! Dodik zagovara sveobuhvatnu reformu pravosuđa! U raspodjeli funkcija postoji dogovor između stranaka! Nisam mogao raditi bezbjedno kao predsjednik Vijeća! Struktura Vijeća mi nije omogućila da radim posao! Vijeće trenutno nezakonito funkcioniše, zbog forme i procedura! Bezrezervno sam sada dio Dodikovog tima! Vjerujem da je Lagumdžija nezavisan!

Dragičević i Memić podržavaju Tadić, a ona je došla za vrijeme mog mandata! Pitajte Tadić je li imala bilo kakavu opstrukciju dok sam bio predsjednik! Ona će učiniti sve što je u njenoj moći i u skladu sa zakonom u ovim slučajevima! Dragičević bi trebao dati iskaz u Tužilaštvu kao svjedok ako ima saznanja o ubicama svog sina za koje navodi imena! Za krivična djela ubistva su nadležni entiteti! Sve što očevi kažu se može uzeti kao proizvod njihove tragedije i neadekvatne reakcije nadležnih! Išli smo u Banju Luku da vidimo postoji li nešto što VSTV može učiniti u tom predmetu! Funkcija koju obnašam je politična, jer je Dodik i predsjednik SNSD-a!

BiH treba biti onakva kakvu je predvidio Dejtonski sporazum! Tvrdnje o otcjepljenu su posljedice činjenice da neko pokušava rušiti Dejton! Dodik iznosi stavove stanovnika RS-a! Izmjene Dejtona ne traži niko iz RS-a, a o njima se redovno priča u Federaciji! Ništa ne mogu RS-u! Manja je plata značajno od one koju sam imao u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, oko dvije i po hiljade KM! U VSTV-u sam imao 4.300 KM! To mi nije jedini prihod, imam ih još”, kazao je Tegeltija.

Pogledajte snimak cijelog gostovanja.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske prijeti Željku Komšiću: “Nećemo dopustiti da iko nametne građansko uređenje BiH!”

Iz Norveške stigao u Žepče pa na svom imanju otvorio klizalište, a kupio je i voz!