Miletić ogorčen: “Imali ste priliku vidjeti da ih životi njihovih Srba, Bošnjaka i Hrvata, kako vole to reći, ne interesuje”

Delegat u Klubu Hrvata Doma naroda Zlatko Miletić ogorčen je na opstruiranje današnje sjednice na kojoj se nije raspravljalo o PDV-u niti akcizama i još tri “evropska zakona” koji se nisu našli na dnevnom redu.

“Danas ste imali priliku da vidite da u ovoj zemlji ne postoji politička volja da se pomogne građanima BiH. Mi smo danas dali prijedlog da Komisija formalno razgovara o tom pitanju, da u Domu naroda raspravljamo o PDV i akcizama i tri “evropska zakona”.

To su skinuli sa dnevnog reda i to nije prošlo. Očigledno pokazuje da njih, i život njihovih naroda Srba, Bošnjaka i Hrvata, kako vole to reći, ne interesuje”, kaže Miletić.

Oko 800 miliona KM više je prikupljeno za razliku od prošle godine. Oni novac uzimaju i dijele po entitetima i troše kako oni misle da treba. Oni zloupotrebljavaju novac građana, istakao je Miletić.

Zasad ništa od sjednice

Neće biti sjednice do početka krajnjeg roka da se novac za izbore proslijedi CIK-u.

“Poslovnik nalaže Kolegiju tri dana da mora sazvati sjednicu, koliko je izvjesno da će se to desiti, ne znam.
Oni izbjegavaju da se upuste u rješenje bilo kakvih finansijskih problema, budžeta za 2022, finansiranje izbora, a to rade HDZ i SNSD.

U suštini Dom naroda može obavezati Vijeće ministara BiH da se riješi to pitanje, ali će oni iznalaziti razne izlike i izbori će kasniti mjesec – dva”, rekao je Miletić.

Kaže kako se njegove kolege, za neusvajanje budžeta, pravdaju time što nije bila usvojena strategija.

“Danas na dnevnom redu smo to trebali razmatrati, ali su stvorili uslove za neusvajanja budžeta. To će bit neizvjesno i bićemo na kraju u prilici da visoki predstavnik nametne rješenje za finansiranje izbora”, kaže Miletić.

Na kraju je rekao da je njihov odnos prema policijskim službenicima sramotan, koji su danas sa predstavnicima sindikata izašli na ulice, tražeći veće plaće.

“Sve je to usmjereno na rušenje institucija. Nema političke volje i svako jačanje državnih institucija, to njima ne odgovara”, rekao je Miletić.

Na današnjoj sjednici nisu na dnevnom redu bili razmatrani prijedlozi zakona koji su među 14 prioriteta koje BiH mora ispunit kako bi dobila kandidatski status za pristup EU.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.