Miljenica Milorada Dodika iz Doboja Sanja Vulić ljutito napala Bakira Izetbegovića: “Nema tog suda niti sile koja može izbrisati 9. januar”

Posljednje Vijesti

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je da će se takozvani dan RS, 9. januara, slaviti dok je srpskog naroda te da to ne može osporiti politika Stranke demokratske akcije (SDA).

Ona je prokomentarisala izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je, kako navodi, kazao da je “ukinuo 9. januar kao diskriminatorski”, poručila da “nema tog suda niti sile koja može izbrisati 9. januar koji će se slaviti dok je srpskog naroda”.

“Nas, mlade generacije ne možete ubijediti da RS nije nastala 9. januara 1992. godine, jer to je defakto”, rekla je Vulić i dodala da je “9. januar više od praznika, nešto što se nosi u srcu”.

Bez obzira na sve laži i obmane, kao i uvijek, podržava svog lidera Milorada Dodika, zbog čega je dobila i nadimak “Dodikova miljenica”.

“Politika lidera SNSD-a Milorada Dodika je pripadnost svom narodu”, kazala je ona.

Izetbegoviću je poručila da “ne diže nacionalne tenzije da bi povratio vlast u Sarajevu, kao i da se iskreno, a ne deklarativno uhvati u koštac sa korupcijom čiji su dio i kadrovi SDA”.

“Na osnovu izjava poput ‘prestat će 9. januar’ ili ‘Ustavni sud BiH odlučit će po apelacijama SDA’ lider Bošnjaka Bakir Izetbegović gaji nade da će stranci ‘magijom’ rješavati njihove probleme, bez razgovora i dogovora unutar BiH uvažavajući sve okolnosti”, kazala je Sanja Vulić.

Leave your vote