Milo Đukanović u Crnoj Gori ugostio Željka Komšića i Šefika Džaferovića, evo o čemu su razgovarali

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa predsjedavajućim i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem nakon učešća na Balkanskom integracionom forumu u Podgorici.

Đukanović je naveo da su razgovarali o ulozi međunarodnih aktera u pronalaženju odgovora na aktuelne izazove zemalja zapadnog Balkana.

– Sa dobrim susjedima predsjedavajućim i članom predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem razgovarao sam večeras o važnosti geopolitičkog promišljanja politike proširenja i ulozi međunarodnih aktera u pronalaženju odgovora na aktuelne izazove zemalja zapadnog Balkana – napisao je Đukanović na Twitteru obajvivši dvije fotografije.

Inače, veliku buru izazvao je Christian Thimonier, ambasador Francuske u Crnoj Gori tokom održavanja Balkanskog integracijskog foruma u Podgorici kazao je da “bez francuske akcije vjerovatno ne bi bilo današnje BiH”.

No, na ovu izjavu reagirao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Ambasadore ja se dobro sjećam tog vremena i činjenica jeste da je Francuska bila ključna, SAD nisu htjele da krenu intervenciju bez Francuske, ali to je bilo ambasadore, to je nekad bilo”, odgovorio je Komšić.

Sa druge strane, Džaferović je za vrijeme svog odbraćanja podvukao kako se Međunarodna zajednica mora više angažovati na deblokadi rada institucija Bosne i Hercegovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.