in , ,

Milorad Dodik bulazni o proslavi tzv. Dana RS-a: “Ustavni sud BiH nije institucija gdje bi mi trebali da tražimo dozvolu šta i kada da slavimo”

“RS nam garantuje slobodu ali i pravo na život i u ovom slučaju pravo na dostojanstveno liječenje”, kazao je Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik za medije je povodom 9. januara- neustavnog Dana RS kazao da je RS viševjekovna ideja.

“Proglašavanjem RS zaustavljeno je kontinuirano urušavanje srpske nacionalne ideje, koje je na ovim prostorima prisutno od dolaska Turaka, preko Austrougara, komunista, pa sve do danas. Srbi na ovim prostorima nikada se nisu mirili sa ulogom koju su im nametali različiti osvajači, a svoje rodoljublje su iskazivali prema Srbiji o kojoj su baš ovdje spjevani najljepši stihovi rodoljubive poezije na srpskom jeziku”, istakao je Dodik.

– Rasprave kada je nastala RS i uključivanje Ustavnog suda BiH u tu priču vidim kao jednu od onih koji se ne mire što je uopšte stvorena, jer su otvorili polemiku o toliko očiglednim i neoborivim činjenicama. Odluka Ustavnog suda BiH ne može da promijeni istoriju niti može da utiče na osjećanja ljudi u RS. Ustavni sud BiH nije svakako institucija gdje bi mi trebali da tražimo dozvolu šta i kada da slavimo, kazao je Dodik za Srnu.

Proslava ove godine zbog koronavirusa neće biti raskošna.

– Nevolja koja nas je snašla pokazala je sve kapacitete koje imamo, pokazala je stručnost koja je stavljena u funkciju odbrane života, infrastrukturu u koju se ulagalo godinama. To je takođe RS. Ona koja nam garantuje slobodu ali i pravo na život i u ovom slučaju pravo na dostojanstveno liječenje. Nikome to pravo nije uskraćeno niti je bilo ko u RS izgubio život jer za njega nije bio krevet, respirator ili bilo koje druge vrste podrške, naglasio je Dodik.

Izbačen je iz Zvezda Granda zbog strogog kršenja ugovora i pravila: Saša Popović donio hitnu odluku, reagovao oštro!

Japan, Singapur i Njemačka su tri zemlje koje imaju najbolje pasoše na svijetu! Gdje je BiH?