in

Milorad Dodik itekako tuguje za Draganom Čovićem, ne može sakriti emocije: Kakav bi odgovor Borutu Pahoru bio da je u Predsjedništvu BiH lider HDZ-a?

Član Predsjedništva Milorad Dodik govorio je na posljednjoj pres-konferenciji za medije o mogućnosti “mirnog razlaza” u BiH.

Član Predsjedništva Milorad Dodik govorio je na posljednjoj pres-konferenciji za medije o mogućnosti “mirnog razlaza” u BiH.

Dodik se tom prilikom obrušio na člana Predsjedništva BiH Željka Komšića za koga je kazao da ne predstavlja nikoga, ali i dodao da Bošnjaci, kako je kazao nemaju koristi od Komšićevog izbora u Predsjedništvo BiH.

“Koja je korist za Bošnjake što u Predsjedništvu sjedi Komšić? Da su time nešto dobili? Dobili su probleme sa Hrvatima koji se teško rješavaju i zbog toga postoji ova paraliza”, kazao je Dodik.

Ono što je u tome kontekstu zanimljivo jeste da je Dodik, na istoj pres konferenciji na kojoj je ustvrdio da Bošnjaci nemaju nikakve koristi od izbora Komšića, poslao jasnu poruku o tome kako bi, u slučaju da se Predsjedništvo BiH izjašnjava o “mirnom razlazu”, glasao Dragan Čović.

“Šta mislite kakav bio odgovor bio u slučaju da je realan i adekvatan predstavnik hrvatskog naroda sjedio u Predsjedništvu, i da smo dobili pitanje, da li ste za mirni razlaz? Da je recimo, očekivati je da bi to bio Čović, u nekoj hipotetičkoj, ustavnoj poziciji je to sasvim realno. Šta bi rekao Čović, šta bi rekao Džaferović, šta bih rekao ja, kao odgovor na jedno takvo pitanje. Ostavljam vam da to zaključite. Nisam razgovarao sa Čovićem, mada imam svoje mišljenje šta bi on rekao”, kazao je Dodik.

Očito, Dodik je poručio da je u potpunosti uvjeren kako bi u slučaju da Dragana Čovića ima za partnera u Predsjedništvu BiH, ujedno imao većinu u Predsjedništvu BiH za ideju koju zagovara.

Mario Karamatić kao Radovan Karadžić: “Bošnjaci autističnom politikom dovode do raspada BiH!”

Bosanac vozio automobil njemačkih tablica, pa zatekao hrvatsku policiju potpuno suludim ponašanjem: “Ulovili” ga dok je autoputem vozio čak 221 km/h!