Milorad Dodik iznio jako teške optužbe prema Centralnoj izbornoj komisiji BiH: “CIK je odmetnuta grupa, koja nema odgovornost prema javnosti”

“Sjednica Narodne skupstine RS bit će održana 26.10. a na njoj će biti razmatran rebalans budžeta RS za ovu godinu.

Također, 1.11. bit će i druga sjednica NSRS u starom sazivu gdje će se usvojiti novi budžet i ekonomska politika za 2023. godinu”, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik danas na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Objašnjava da 1. novembra održavaju sjednicu NSRS u starom sazivu, kojem je to i zadnji dan nadležnosti, a sve kako bi spriječili privremeno finansiranje.

“Vlada RS je već danas uputila zahtjev za rebalans. Čim bude gotov dokument budžeta uputit će i zahtjev za posebnu sjednicu za novembar”, istakao je Dodik, prenosi N1.

“Oni žele da se RS desi što gora situacija, jer je to bolje za njih”, kaže Dodik optužujući opoziciju za opstrukcije, ali navodi da ce koalicija imati većinu da usvoji pomenute dokumente.

Mogućnost dodjele kandidatskog statusa za BiH bi mogla biti dobra vijest, ali..

“Dajući status kandidata oni pokušavaju da zadrže lažnog Visokog predstavnika i strance u Ustavnom sudu. To je špekulacija EU. To je ponuda koja nije fer, ako ostaje visoki predstavnik, pogotovo ovaj lažni. Ako je to ponuda, mi ne prihvatimo to sa oduševljenjem”, naglašava.

Najavio je mogućnost donošenja zakona o izborima u RS.

“Da to bude u nadležnosti izborne komisije RS, a ne ove uzurpatorske. Moja pobjeda je neupitna. Sutra CIK-u ističe rok da objavi preliminarne rezultate.

Mislim da namjerno bježe od toga da ih proglase, tvrdeći da to ne mogu. Ponovno prebrojavanje potvrđuje preliminarne tezultate. CIK je odmetnuta grupa, koja nema odgovornost prema javnosti”.

O protestima najavljenim za utorak kaže:

“Pozivam narod u utorak u 18 sati, u park Mladen Stojanović da se borimo za slobodu i mogućnost da provodimo slobodno izbore”.

Konferencija za novinare je održana u prizemlju administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.