in ,

Milorad Dodik jako ljut, odmah je počeo da proziva: “Šta reći, imate situaciju da Ćamil Duraković prijavljuje Srbina, jer misli da on krši neki zakon”

Ponovo se oglasio Milorad Dodik.

Ponovo se oglasio Milorad Dodik i to nakon što je prijavu protiv novinara RTRS-a podnio Ćamil Duraković.

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik reagirao je danas na jučerašnje podnošenje prijave predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Ćamila Durakovića protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Dodik je rekao da iza ovakvih prijava stoji namjera da se novinarima zabrani da “misle, govore i informišu javnost”.

“Šta reći, imate situaciju da Ćamil Duraković prijavljuje Srbina, jer misli da on krši neki zakon koji je teško dokazati. Bit će interesantno gledati kako je moguće da tužioci i sudije mogu da prihvate na ovaj način nametnutu neku pravnu odredbu, a da sami znaju da toga nema”, kaže Dodik.

Potom je dodao da je rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu, kao što je on uradio sinoć da ga ne prijavljuju “muslimani”.

“Svih nas milion i nešto da se sami prijavimo Tužilaštvu pa da vidimo šta će onda biti. Sami sebe prijavimo i kažemo ‘šta sad’, navodi Dodik.

Šefik Džaferović progovorio bez dlake na jeziku: “Ne bih nikom preporučio da se busa u prsa pred državom i sudovima”

Potez Tuzla Cityja oduševio navijače, igrače i upravu Veleža: Ukoliko Rođeni večeras prođu grčki AEK, dobit će 20.000 KM!