Milorad Dodik prošao kroz suze i emocije: “Trebalo je sat vremena da se dođe do daha i razumijevanja poslije filma “Dara iz Jasenovca”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je, poslije premijere filma “Dara iz Jasenovca” na RTRS-u, da treba nastaviti praviti filmove u kojima će se prikazati stradanje srpskog naroda kroz historiju.

“Mislim da ćemo to usvojiti, ne samo kao programski akt, već i program Vlade RS, da se na pravi način odnosi prema srpskim žrtvama u NDH, rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je rekao da je film “Dara iz Jasenovca” izazvao snažne emocije.

“Snažne emocije i suze, i svi moji koji su gledali tako su reagovali. Trebalo je sat vremena da se dođe do daha i razumijevanja. Jasenovac je kao tema prvi put obrađen na ovaj način. To je nešto što pokušavam posljednjih 15 godina da pokrenem, kazao je.

Dodik je zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, RS, Srbiji, režiseru, glumcima, pogotovo djeci iz potkozarskih sela koja su maestralno odigrala svoje uloge i dala pečat čitavom filmu, naročito Biljani Čekić učenici iz Kozarske Dubice koja je glumila Daru.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.