Milorad Dodik nakon ročišta na Sudu BiH otišao pravo na dernek i zapjevao poznatu sarajevsku pjesmu

Milorad Dodik, odmah po okončanju današnjeg ročišta na Sudu BiH, zaputio se na proslavu u Doboju. Kako se može vidjeti na videozapisu koji je na svom Instagram nalogu podijelila članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Dodik je u jednom trenutku, nakon što je plesao uz pjesmu Zdravka Čolića “Pusti pusti modu” i zapjevao pjesmu Halida Bešlića… Cvijanović je u objavi napisala da je snaga SNSD-a u tome što su uvijek okupljeni i zajedno.

“I onda kada se veselimo i onda kada branimo naše institucije. Večeras smo se sjajno zabavili na osmomartovskoj žurci u Doboju”, napisala je Cvijanović na Instagramu.

Inače, Predsjednik RS Milorad Dodik danas je ponovo imao ročište na Sudu BiH, gdje mu je nastavljeno suđenje zbog nepoštivanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

Frapantna je tvrdnja Milorada Dodika da se osjeća nesigurno u Bosni i Hercegovini s obzirom da njenim nebom leti helikopterom, njenim cestama vozi automobilom, a i njena imanja “obrađuje” kao privatnik. Šokirana je Željka Cvijanović. U nastavku pročitajte zašto.

“Jasno je da nekome smeta što predsjednik Republike Srpske radi posao u skladu sa Ustavom”, poručila je Cvijanović

-Smatram da se protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d direktora Službenog glasnika Miloša Lukića vodi politički proces, koji nema veze za pravdom, navela je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

-U pitanju je najobičniji postupak koji nema ništa sa pravosuđem, rekla je Cvijanović.

Istakla je da se postupak nastoji ubrzati.

-Iz onoga što je danas govorio svjedok viđeno da je vršen pritisak i zatraženo da se postupak odvija i da se sve izuzimanje dokumentacije, uzimanje izjava dešava u nekom roku i onom brzinom koja je nezapažena, neprimjećena i nikad se ranije tako nešto nije dešavalo, rekla je Cvijanović.

Smatra da su svjedoci izvedeni samo kako bi se “fingirao sudski postupak”.

-Postupka bez svjedoka nema, a onda vam treba bilo ko i onda su se oni odlučili da tu pozovu službenike tj. inspektore SIPA-e da bi konačno pokazali javnosti kako Tužilaštvo raspolaže svjedocima. Јasno je da je bilo potrebno da se Milorad Dodik, kao predsjednik Republike Srpske, a ne kao Milorad Dodik dovede što hitnije u sudnicu i da se tako pokaže opredjeljenje suda, navela je ona.

Njihova namjera nije, dodala je Cvijanović, da osude Dodika, već predsjednika Republike Srpske.

-Јasno je da nekome smeta što predsjednik Srpske radi posao u skladu sa Ustavom, poručila je Cvijanović.

Dodik nakon ročišta: Osjećam se napadnuto i nesigurno u BiH

“Nažalost, politički ambijent kod Bošnjaka je prihvatio to podaništvo. Na kraju će se to njima obiti o glavu, kako to obično bude u historiji i u politici”, zaključio je Milorad Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je ponovo imao ročište na Sudu BiH, gdje mu je nastavljeno suđenje zbog nepoštivanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

Dodik je nakon završetka ročišta izašao iz zgrade Suda BiH i bez davanja izjava otišao ka Istočnom Sarajevu, gdje je potom održao konferencija za medije u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

-Ja sam državljanin RS i BiH i osjećam se napadnuto i nesigurno u Bosni i Hercegovini zato što se radi o zloupotrebi Instituta koji ne postoje u skladu sa Ustavom, a to su prije svega Tužilaštvo i Sud, koji rade ne u interesu ljudi, već politike. Ovdje se ide na to da legalno izabrani ljudi na izborima, poput mene, moraju odgovarati pred onima koji nisu legalno izabrani. Ova ekipa sudija je nametnuta i imaju zadatak da dovode ljude koji su njima potrebni za njihove interese. Zato sam nesiguran, ali nisam prepadnut i neodlučan, rekao je Dodik, te nastavio:

-Imam ekipu koja zna svoj posao, a ovo što gledamo je borba protiv stranaca koji ovdje pokušavaju da nametnu kolonijalnu i definitivnu upravu. Ovo je protiv Bosne i Hercegovine i nema šanse da joj da novu snagu, samo će joj je oduzeti. Ustav nije predvidio postojanje Suda i Tužilaštva u BiH, nego je nametnut odlukama stranaca. Svi suci i tužioci su prošli trijažu stranaca i samo oni koji su dobili pozitivni predznak su dobili funkcije, samo da bi ostvarivali interese stranaca na ovim prostorima.

-RS je privržena Dejtonskom sporazumu i Ustavu BiH i to je naša krivica. Godinama nas krive što podržavamo ustavni poredak u BiH, jer neki koji su sa strane žele to da promjene u korist centralizacije, a mi smo protiv. Mi smo spremni razgovarati o svim pitanjima, ali ovdje se radi o podmetnutim stvarima. Nažalost, politički ambijent kod Bošnjaka je prihvatio to podaništvo. Na kraju će se to njima obiti o glavu, kako to obično bude u historiji i u politici, zaključio je Milorad Dodik.

Naredno ročište zakazano je za 3. april.

Pogledajte i snimak koji je nastao nakon ročišta.

Kako se može vidjeti na videozapisu koji je na svom Instagram nalogu podijelila članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Dodik je u jednom trenutku, nakon što je plesao uz pjesmu Zdravka Čolića “Pusti pusti modu” i zapjevao pjesmu Halida Bešlića “Romanija”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.