Milorad Dodik napao Bećirovića, Denis mu žestoko odbrusio: “Njegov bijes me ne može isprovocirati, dva smo svijeta različita”

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas bez ikakvih kočnica izvrijeđao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, on se oglasio kazavši da se neće spustiti na njegov nivo.

Posljednji Dodikov komentar o Bećiroviću je obilovao uvredama prilikom čega ga je nazvao umobolnim te mu preporučio doktora za liječenje na psihijatrijskoj klinici.

Ta objava je uslijedila nakon što je Bećirović komentarisao odnos Aleksandra Vučića prema BiH.

Bećirović je Dodiku nakon posljednjih uvreda poručio “dva smo svijeta različita”.

“Nekontrolisani napadi bijesa, agresije i panike ne mogu pomoći Dodiku. On bi volio da me može isprovocirati i spustiti na njegov prizemni i prostački nivo. Na njegovu veliku žalost ne može”, rekao je Bećirović.

On je također podsjetio i da je Dodik osoba koja je sklona uvredama.

“Od osobe koja je izvrijeđala porodicu Novaka Đokovića, zapadne ambasadore, brojne novinare i bh. zvaničnike ne možete očekivati pristojnost.

Dodiku ostavljam da se valja u blatu uvreda, a ja nastavljam još jače argumentima i činjenicama. Dva smo svijeta različita”, poručio je Bećirović.

Intenzivna rasprava između Dodika i Bećirovića traje od jučer nakon što je Dodik reagovao zbog hitnog sastanka u OHR-u, koji je inicirao Bećirović kako bi sa visokim predstavnikom razgovarao o problemima u BiH.

Dodik je tada kazao da se Bećirović “umišlja” i da mora biti svjestan da predstavlja samo jednu trećinu Predsjedništva BiH, a ne kompletnu državu. Pri tome je provocirao nazivajući Bećirovića “muslimanskim predstavnikom”.

Bećirović je odmah reagovao poručivši Dodiku da se psovke i uvrede koriste u nedostatku argumenata.

“Nije dobro da se Dodik previše nervira. A što se mene tiče, nastavljam samo argumentima i činjenicama. Ko ima argumente njemu ne trebaju psovke i uvrede”, poručio je Bećirović jučer.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.