Milorad Dodik o pozivu za njegovu smjenu jako bahato: “Šefik Džaferović će me još dugo gledati ovdje”

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik komentirao je danas poziv na njegovu smjenu koje je visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu uputio bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Dodik je rekao da RS neće podleći pritiscima da prihvati novog visokog predstavnika, a kao jedan od razloga je naveo i to da “Bošnjaci očekuju da visoki predstavnik samo radi ono što oni hoće i da se i do sada dešavalo da su visoki predstavnici samo radili što su oni tražili”.

“Samo ću poručiti Džaferoviću – nisam baš sretan što ga gledam tamo, ali on će mene još dugo gledati ovdje”, rekao je Dodik.

Podsjećamo, Džaferović je rekao da visoki predstavnik u BiH treba da reaguje kako bi se odblokirao rad Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pa čak i da pokrene pitanje smjene.

Ovo je Džaferović rekao nakon posljednje sjednice Predsjedništva BiH. Džaferović je pojasnio da je član Predsjedništva Milorad Dodik glasao protiv svih tačaka, te da su na dnevnom redu bile uglavnom tačke vezane za vanjsku politiku i sigurnost.

Svoje stavove je ponovio i u današnjem razgovoru sa novinarima tokom Bledskog foruma u Sloveniji, kada je rekao da stoji iza svojih riječi i da ljudima poput Dodika nije mjesto u Predsjedništvu BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.