Milorad Dodik osudio “monstruzne napade na djecu Aleksandra Vučića”

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najoštrije je osudio “monstruzne napade i kletve” upućene djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje da prokomentariše najnovije napade na djecu predsjednika Srbije upućene putem društvenih mreža, Dodik je odgovorio da su to monstruozna ponašanja koja prelaze svaku granicu tolerisanja i da je obaveza policijskih organa da što hitnije reaguju i otkriju te primitivce.

“Porodica je svetinja za svakog normalnog čovjeka, a posebno djeca. Nijedno dijete ne smije da bude izloženo ovakvim napadima, uvredama, kletvama i napad na njih je najniži i najprimitivniji potez”, naglasio je Dodik.

On je istakao da ti koji se kriju iz lažnih naloga na društvenim mrežama i upućuju prijetnje i kletve nedužnoj djeci samo pokazuju kolike su kukavice i monstrumi.

“Politička mržnja ne preza ni od napada na djecu i ovo nije prvi put. Takvo ponašanje je za svaku osudu i uvjeren sam da je cjelokupna javnost zgrožena. Obaveza svih institucija je da uredi tu oblast i da se reguliše zakonom korištenje društvenih mreža. Očigledno je da je krajnje vrijeme da se za bolesne umove nađe lijek i da prestanu da truju javni prostor”, poručio je Dodik.

Leave your vote