Milorad Dodik progovorio nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem: “Ne želim Christiana Schmidta sretati i tako mu dati legitimitet”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio je da je tema današnjeg razgovora u Beogradu bio i Christian Schmidt, visoki predstavnik kojeg lider SNSD-a, kako kaže, ne priznaje.

“Razgovarali smo i o posjeti Christiana Schmidta Beogradu i razgovoru koji je predsjednik Srbije imao s njim. Predsjednik Vučić zna moje mišljenje da je Schmidt nelegitiman i da bih volio da to tog sastanka nije došlo”, rekao je Dodik.

On je dodao da je nakon toga u Sarajevu bilo špekulacija o tom sastanku “i kod nekih naših ljudi”.

“Schmidt je nelegalan. On nije visoki predstavnik i nema potrebe da se u tom njegovom svojstvu srećem sa njim i ne želim da mu dam legitimitet”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, tema razgovora je bila i sutrašnja posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji.

Dogovarala su se i “operativna pitanja” o raspisivanju konkursa za izradu idejnog projekta spomen kompleksa u Donjoj Gradini u Bosni i Hercegovini i da na bazi toga krene realizacija.

“Potvrdili smo da je Srbija spremna da uloži 80 odsto sredstava, a RS bi trebala 20 odsto. Što se tiče Republike Srpske, mojih konsultacija sa rukovodstvom Republike Srpske i svih nas koji tamo radimo, apsolutno mi ćemo to obezbijediti. To su sredstva u nekoliko godina”, rekao je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.