Milorad Dodik se javno obrušio na Mirka Šarovića: “On izgleda voli da je veći Bošnjak od onih u SDA”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je lider SDS-a Mirko Šarović najbolji dokaz kako međunarodna zajednica, predvođena SAD, putem pravosuđa Bosne i Hercegovine disciplinuje političare u RS.

“Nakon torture koju je prošao u procesu koji ga je očito slomio i mentalno i politički, Šarović danas izgovara sve što mu se donese na papiru.

Čak su se i Bošnjaci umorili od lažnih uzbuna pričom o ratu i sukobima, ali Šarović izgleda voli da je veći Bošnjaka od onih u SDA i uporno nastavlja da ponavlja njihovu priču”, istakao je lider SNSD-a upitan da prokomentariše Šarovićevu izjavu da Dodik svojim postupcima “direktno gura u problem i sukob, odnosno potencijalnu opasnost od rata”.

Dodik je javno upitao Šarovića šta je plan SDS-a da se Dayton primjeni i kako SDS vidi “rješenje problema nastalog devastacijom Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

“Ovo što Šarović govori mjesecima su stavovi SDA i Bakira Izetbegovića. Pitam ga opet i ponovo šta je stav SDS-a i da li je posljednjih godina ikoga u SDS-u pitao da li ta stranka treba da slijedi SDA ili RS”, istakao je Dodik.

On je naglasio da izgovori koje Šarović koristi ne piju vodu, a stalno upozoravanje na sukobe vidi kao politiku duboko uperenu protiv entiteta RS.

“Jer svako ko u javni diskurs uvede takve pojmove koje Šarović ne propušta da izgovori, protivnik je RS, mira i stabilnosti u BiH. Ako neće da nam se pridruži u borbi za prava koja crpimo iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, a očito neće, onda neka se skloni i ne smeta.

Pobjegao je iz Narodne skupštine RS, zašto sada ide okolo i radi i govori protiv RS”, rekao je lider SNSD-a i upitao je li to “vraćanje duga za pravosudni proces kojem je bio izložen”.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.