Milorad Dodik se obrušio na Izetbegovića: “Zbog maksimalističkih zahtjeva Bakira i SDA nema Vlade FBiH već četvrtu godinu..”

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Bakir Izetbegović “najveći krivac što je BiH u ovakvoj situaciji, i to ne zbog toga što to kaže Milorad Dodik već što to kažu činjenice.”

“Zbog maksimalističkih zahtjeva Bakira Izetbegovića i SDA nema Vlade FBiH već četvrtu godinu, nema izmjena Izbornog zakona. “Muslimani” biraju dva člana Predsjedništva, Hrvatima se uzimaju osnovna prava, a pokušaj disciplinovanja Srba je u toku”, rekao je Dodik.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da je Dodik kriv za stanje u BiH, pa i odlazak mladih”, predsjednik SNSD-a je naveo da “u FBiH nema Milorada Dodika, pa je nejasno ko nije u stanju da četiri godine primijeni rezultate izbora, ko ne može da poveća penzije i plate tamo, ko ne može da zadrži mlade tamo…”.

“Ili će BiH biti država svih ili je neće biti“, kazao je Dodik.

Podsjetimo, Izetbegović je jučer održao press konferenciju na kojoj je, između ostalog, ocijenio da posljednjih 15 godina nije bilo politike Milorada Dodika u ovoj državi bi ostale desetine hiljada mladih ljudi koji su napustili zemlju.

Ova utemeljenja Dodika skrivaju njegov nerad, opstrukciju, neznanje kroz kompletnu političku karijeru…

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.