Milorad Dodik se oglasio nakon sastanka sa Vučićem i Orbanom: “Očigledno je da postoji zabrinutost za buduća kretanja na globalnom i regionalnom nivou”

Milorad Dodik izjavio je da je “danas u Beogradu razgovarao o stanju u Republici Srpskoj i razmijenio informacije o najvažnijim strateškim pitanjima sa pravim prijateljima – predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom”.

“Očigledno je da postoji zabrinutost za buduća kretanja na globalnom i regionalnom nivou. Bilo je veoma zanimljivo slušati šta to i kako vidi mađarska vlada i, naravno, kako to vide ovdje u Srbiji”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je istakao da je zahvalio Orbanu za podršku i pomoć koja već stiže u Republiku Srpsku.

“Razgovarali smo i o nekim drugim modalitetima toga i mogu samo da budem zadovoljan činjenicom da smo otvorili mogućnosti za dodatne aranžmane koji su važni za Republiku Srpsku prije svega. Veoma sam zahvalan predsjedniku Vučiću za priliku da se i ovdje razgovara o toj temi”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je sa Orbanom i Vučićem razgovarao i o stanju u Republici Srpskoj, njenoj ekonomiji, izazovima koji je čekaju.

On je naglasio da je dobio uvjeravanja od sagovornika da će “kao dokazani prijatelji Republike Srpske pratiti tu situaciju”.

“Svuda gdje budemo mogli da zajednički djelujemo, to ćemo i činiti”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao važnost zajedničkog sagledavanja energetske i drugih situacija, kako bi na pravi način reagovali i jedni drugima pomagali.

Dodao je da stabilnost zavisi od ekonomije, a da je očigledno da će ekonomija globalno doživjeti veoma velike izazove.

“Imajući u vidu enorman rast cijena energenata – gasa, struje, nafte, očigledno je da će ekonomija doživjeti veoma, veoma velike izazove”, dodao je Dodik.

Zato je, kako je naglasio, važno na ovakvim sastancima razgovarati sa ljudima od autoriteta, koji razumiju tu situaciju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.