Milorad Dodik uputio poruku Bakiru Izetbegoviću: “To je strašna uvreda RS i srpskom narodu”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obratio se prije početka Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Uputio je poruku i Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, zbog pisma koje je sa Denisom Zvizdićem uputio na stotine adresa u EU i SAD-u. “Kazali su da je u RS aparthejd. To je strašna uvreda RS i srpskom narodu”, rekao je Dodik.

Kazao je kako su Izetbegović i Zvizdić iskoristili svoje pozicije kada su to učinili te da su u to pismo “uvrstili i hrvatski narod u RS s kojim imaju korektnu saradnnu, ali i bošnjački narod koji na prostoru RS uživa pune slobode”.

“To je potpuna neistina i laž nemjerljivih razmjera. Ona može izaći iz usta onih koji su zaraženi mržnjom prema narodu i RS do mjere da to kažu. Kako razgovarati s g. Izetbegovićem nakon ovoga? To je strašna uvreda RS i srpskom narodu i to nas udaljava, gospodine Izetbegoviću, od bilo kakvog povjerenja koje je potrebno za bilo kakvo rješavanje problema na prostoru BiH. Još više sam uvjeren da trebamo ovo provesti do kraja, a to je povuči saglasnosti za formiranje OSBiH, VSTV i indirektnih poreza”, rekao je Dodik.

Najavio je kako će se o ovim tačkama NSRS izjašnjavati 16. ili 17. novembra.

Dodik je govorio i o susretu s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem te istakao kako se nije susreo sa Palmerom, ali da će sastanak s njim biit u Predsjedništvu BiH u petak – prenio je N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.