Milorad Dodik žurno odgovorio na ozbiljne prozivke iz RS na tvrdnje da se sa Schmidtom sastao

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući navode o njegovom sastanku s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, rekao je da potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, koji je te tvrdnje i iznio, ima poseban status kod Amerikanaca. Dodik je rekao da je Crnatkova tvrdnja da se sastao sa Schmidtom “potpuna laž”.

“Da, to je bio Crnadak, on je vodio zapisnik kada sam ja bio sa Schmidtom”, sarkastično je rekao Dodik.

Dodik je naglasio da ne može komentirati, kako kaže, “najobičnije laži”.

“Ako je ovo vrijeme obilježeno ičim, onda je to da me Schmidt stalno proganja da se nađemo, uporno govorimo:

‘Nisi legitiman, nećemo mi to'”, rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da se sa Schmidtom službeno susreo 2010. godine kada je bio njemački savezni ministar i tada nije ni bio imenovan za visokog predstavnika.

“Kakvi su to mozgovi koji tako nešto izjednačavaju? Crnadak je potpuni lažov.

Pogledajte zapisnike i vidite kakav je status Crnatka kod Amerikanaca. Kaže: ‘Samo njega ne dirajte, on je najbolji za nas'”, rekao je Dodik.

Podsjećamo, šef Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak je objavio, kako tvrdi, detalje dogovora visokog predstavnika Christiana Schmidta i predsjednika entiteta Milorada Dodika. Ranije je to i najavio kada je iznio tvrdnje da su se tajno sastali.

“Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost.

Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku”, kazao je Crnadak.

Poručuje da je zato odlučio da javno objavi glavne elemente dogovora Dodik – Schmidt te je pobrojao pet tačaka.

“Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti “otopljavanje” atmosfere u Republici Srpskoj prema Schmidtu. U tom cilju Schmidt će gostovati na RTRS-u, što je već realizovano.

Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”.

Na taj način funkcioneri SNSD će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na “novu realnost”, kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Schmidt ne bi izazvalo šok i uznemirenost u entitetu.

Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana”, naveo je ranije danas Crnadak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.