Milorad Dodik žustro reagovao na odluku Centralne izborne komisije, najavio i tužbu

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je danas odluku o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za poziciju predsjednika entiteta Republika Srpska.

Uslijedila je i prva reakcija kandidata za ovu poziciju, predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

“CIK BiH odlukom o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske ne poštuje zakon”, izjavio je Dodik.

Dodik je najavio i tužbu, rekavši da je odluka CIK-a politički motivisana – prenose mediji u RS.

Podsjetimo, opozicija u RS danima traži da se ponovi brojanje glasaova, tvrdeći da je njihova kandidatkinja za predsjednika RS Jelena Trivić pobjednica izbora.

Odluku je pozdravio predsjednik PDP-a Branislav Borenović, rekavši da predstavlja “prvi važan korak ka borbi za istinu”.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra odluku veoma značajnom. Kaže da je podneseno mnogo kredibilnih dokaza o velikoj izbornoj krađi.

“Očito je to bilo sasvim dovoljno da se danas donese ova odluka. Mislim da je data velika šansa pravdi i zakonitosti izbornog procesa što je najvažnije.

Vjerujem da će novo prebrojavanje biti regularno. Kakav će epilog biti – ispravka izbornog rezultata i pobjeda Jelene Trivić ili će se ići na ponavljanje izbora, to je opet na Centralnoj izbornoj komisiji – kaže Šarović.

Dodaje da se nije kralo samo na jednom nivou vlasti.

“Ovaj slučaj sa predsjednikom RS je najdrastičniji, ali ukoliko se prevare i kriminal utvrdi ovdje onda su širom otvorena vrata za raskrinkavanje prevara i za druge izborne nivoe u RS, ali i BiH – ističe Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.