Miloš Lukić, v.d. direktora Službenog glasnika RS otkrio: “Saslušala me SIPA”

Miloš Lukić, , v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske rekao je za Buku da ga je saslušala SIPA i da je negirao sve što mu stavljaju na teret. Podsjećamo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovine donio je odluku kojom se odluka NSRS o neobjavljivanju odluka visokog predstavnik a u Službenom glasniku RS poništava.

Također, donio je Odluku o izmjenama Krivičnog zakona RS kojim je ovo krivično djelo.

Zbog pritisaka, vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Milka Devušić podnijela je neopozivu ostavku na tu funkciju.

Lukić je postavljen za novog v.d. direktora i u nedjelju, 9. jula je ukaz Milorada Dodika objavio u Službenom glasniku.

Inače, Lukić je danas komentarisao i predmet u Tužilaštvu BiH koji je pokrenut u vezi sa objavljivanjem poništenih zakona, a koji su usvojeni u Narodnoj skupštini tog entiteta.

Predmet je prije nekoliko dana formiran s obzirom na to da je Lukić potpisao i objavio sporne akte o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika i nepoštivanju odluka Ustavnog suda BiH.

Nekoliko dana prije nego što je on potpisao zakone, visoki predstavnik Christian Schmidt je iskoristio Bonske ovlasti kako bi ih poništio te izmijenio Krivični zakon BiH kako bi provođenje tih zakona bilo kažnjivo.

Međutim, Milorad Dodik, a ni Miloš Lukić ne mare mnogo za taj predmet s obzirom na to da očekuju spor rad Tužilaštva BiH.

“Nisam pravnik, ali koliko ja poznajem te procese, to je na dugom štapu”, rekao je Lukić za ATV.

Osim toga, on je potvrdio informaciju koju je objavio Slobodan Vasković, a to je da istraga protiv njega pokrenuta, međutim kazao je kako je netačno to da su ga pozvali na saslušanje, a što je objavljeno.

“Mogu potvrditi to da je pokrenuta istraga. Nije bilo poziva na saslušanja pred tužiocem.

Ja zadržavam svoj stav od početka da je to dio nekog političkog progona prema ljudima u Republici Srpskoj, ja sam samo mali dio te cijele ekipe koja se bori za interese Srpske”, kazao je Lukić.

Ocijenio je i da su pravo i pravda na njegovoj strani i strani RS-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.