Ministar MUP-a FBiH Ramo Isak: Milorade i da se izjašnjavaš kao Eskim bio bi optužen, od tebe je samo Nešić smješniji

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na tvrdnje odbrane optuženika Milorada Dodika kako on, ministar odbrane BiH, Ambasada SAD u BiH i Ambasada Velike Britanije u BiH svojim izjavama vrše pritisak na Sud BiH u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog državljanina BiH Milorada Dodika.

“Pritisak na Sud Bosne i Hercegovine vrši samo bulumenta sluga režima Milorada Dodika koji mu aplaudiraju u sudnici, a napadaju Sud Bosne i Hercegovine.

To su oni isti ljudi koji su se dosjetili da počnu pričati – pazite sada – da se Dodiku sudi zato što je Srbin”, kaže Isak.

Ptice na granama, dodaje on, pa čak i golubovi u Banjoj Luci, znaju da se Dodiku sudi jer postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH.

“Milorade, da se izjašnjavaš i kao Eskim, a da imaš državljanstvo BiH i da si počinio šta si već počinio – bio bi optužen.

Pa treba li da te ja učim kako Krivični zakon BiH ne prepoznaje kao otežavajuću okolnost pripadnost srpskom narodu?”, dodaje Isak.

Od tog narativa, nastavlja Isak, samo su smiješnije prijetnje ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića kako će, ukoliko presuda Dodiku bude osuđujuća, u pitanje biti doveden opstanak Bosne i Hercegovine.

“Prava istina je da će, ako presuda bude osuđujuća, biti doveden u pitanje samo korumpirani sistem koji je Milorad Dodik uspostavio.

Zato Nešiću – ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine – bavi se pitanjima iz oblasti sigurnosti.

Vrijeme u svom kabinetu, koji se nalazi na adresi Trg Bosne i Hercegovine u Sarajevu, iskoristi za nešto više od demagogije. Bosna i Hercegovina je trajna kategorija isto kao i srpski narod u državi Bosni i Hercegovini.

Što se tiče snova o secesiji, vrlo kratko: Nećete vi nigdje“, navodi se u reakciji Isaka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.