Ministar MUP-a FBiH Ramo Isak na TV-u poručio da će uhapsiti Dodika, uzvratio mu Nešić: “‘Ako neko krene s oružjem, i tako smo ga spremni braniti” Dodika…'”

Žestoko na televiziji uživo. U ovosedmičnom izdanju emisije „Istraga sedmice“ Hayat TV-a gostovali su Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH i Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine. Nešić je kazao kako će Dodik biti još dugo na vlasti.

-Tužilaštvo i Sud BiH su pokrenuli vrstu državnog udara procesom protiv Dodika. Dodik se odazvao Sudu da bi uvidio da li je sudstvo nezavisno – rekao je.

Isak je poručio kako se Dodik mora odazvati na svaki poziv Suda BiH.

-Dodik će biti lišen slobode ako Sud BiH to zatraži od nas. To možemo riješiti u par sati. To je moj stav i stav mojih ljudi – rekao je Isak.

Nešić je poručio da niko neće hapsiti Milorada Dodika, te da FUP nema šta tražiti na teritoriji RS-a i da to može samo uraditi SIPA.

Ako krene neko oružano na našeg predsjednika, mi smo ga spremni braniti – kazao je Nešić.

Na pitanje novinara i urednika emisije Avde Avdića, je lit o znači i oružjem, Nešić je odgovorio:

-Ako neko krene neko s oružjem, i tako ćemo braniti našeg predsjednika – rekao je.

Dodao je da je svaki pokušaj lišavanja Dodika je kraj rješavanja BiH.

-To bi dovelo do tektonskih poremećaja u BiH. U ovom trenutku BiH, njen Ustav i Dejton štite srpski političari.

Mi se zalažemo da nema nikakvih stranaca, ni visokog predstavnika, niti stranih sudija, niti išta… Ovaj visoki predstavnik nije imenovao u skladu sa Savjetom sigurnosti. On nije legitiman.

On je običan migrant ovdje. Schmidt radi na razgradnji BiH kakvu poznajemo. Njegova bezbjednost nije ugrožena, ali on nije visoki predstavnik, nema legitimitet.

Tražiti ću od direktora Službe za poslove sa strancima odgovor da li je Scmhidt za njega visoki predstavnik ili je migrant – rekao je Nešić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.