Ministar MUP-a FBiH Ramo Isak žustro odgovorio ministru MUP-a RS: Iznenađen sam Vašim stavom o vraćanju Bosne i Hercegovine na “tvorničke postavke”

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu izjava ministra unutrašnjih poslova RS Siniše Karana, a koji je kazao kako bi se Bosna i Hercegovina mogla vratiti na tvorničke postavke. Isak je na ove riječi vrlo žustro reagovao.

“Kolega Karan, Vaše dugogodišnje članstvo u SNSD-u i servilno služenje režimu Milorada Dodika, od Vas je očito napravilo čovjeka koji javna dobra doživljava kao privatna.

Možda niste svjesni, ali ne postoje “vaše” šume, “vaše” rijeke i “vaša” javna dobra.

Ja ne znam kolega Siniša da Bosnom i Hercegovinom teče ijedna rijeka imena “Sinišica” ili “Dodikovca” na koju Vi ili Vaš predsjednik polažete ekskluzivno pravo vlasništva.

O tome da ste kojim slučajem pomislili da su šume, rijeke i javna dobra vlasništvo srpskog naroda ili bosanskohercegovačkog entiteta RS, neću uopšte da diskutujem.

Iznenađen sam Vašim stavom o vraćanju Bosne i Hercegovine na “tvorničke postavke”. Oprostit ćete mi, ali zaista nisam bio upoznat s naporima Vas lično da vratite ustav Republike Bosne i Hercegovine.

Dobro znate da Bosna i Hercegovina, za razliku od njenih entiteta, jedina ima državno-pravni kontinuitet.

Meni RS kao entitet u državi Bosni i Hercegovini ne smeta.

U svakom slučaju kolega Karan pohvaljujem Vaše napore da napokon krenemo s ustavnim reformama i uspostavi Republike Bosne i Hercegovine u kojoj će jednaka prava imati svi njeni državljani.

I Vama je savršeno jasno kako je sve u Bosni i Hercegovini bosanskohercegovačko.

Počevši od javnih dobara do naroda – bosanskohercegovačkih Bošnjaka, bosanskohercegovačkih Srba, bosanskohercegovačkih Hrvata i svih ostalih građana.

Koristim ovu priliku da pohvalim napore visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji savršeno razumije prilike i stanje u Bosni i Hercegovini, da napokon riješi pitanje državne imovine”, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.