Ministar odbrane BiH poslao važnu poruku građanima, posebno stanovnicima Srebrenice

U Srebrenici su tenzije proteklih dana dosegle vrhunac. Specijalci MUP-a bosanskohercegovačkog entiteta Rs, oklopna vozila, policajci s dugim cijevima i crvenim beretkama na ulicama ovog grada… samo su dio scenarija koji se odvija pred očima Srebreničana.

Snimci koji su danas, 23. maja, uoči glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda, stigli iz Srebrenice uznemirili su mnoge.

Politolozi komentiraju kako je u pitanju teroriziranje lokalnih Bošnjaka, a direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić prokomentirao je i:

“Mi kao sad treba da se prepadnemo?”

Dodajmo i da je u jednom trenutku i avion kružio iznad Srebrenice…

Istovremeno, na brojnim područjima u ovom, manjem bh. entitetu ‘osvanuli’ su i plakati o kojima se priča – više o tome čitajte OVDJE, a zbog svega navedenog portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je državnog ministra odbrane Zukana Heleza.

U trenutku našeg razgovora, ministar nam govori kako je upravo na putu prema lokaciji gdje će imati iznimno važan sastanak danas.

“Upravo putujem u SHAPE, u komandu NATO-a, gdje imam sastanak s generalom Christopherom G. Cavolijem, komandantom združenih snaga NATO-a i SAD za Evropu.”

Na našu konstataciju o situaciji u Srebrenici, ministar Helez je poručio:

“Želim da poručim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno Srebrenice, da je sve pod punom kontrolom i nadzorom uoči donošenja rezolucije o genocidu u Srebrenici.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.