Ministar odbrane BiH Zukan Helez otkrio: “Danas pred Kurban bajram je podijeljeno 2500 KM pomoći svakom radniku u Binasu”

“Određeni visokopozicionirani funkcioneri u SDA, a među njima perjanica ove stranke u Kantonu Sarajevo zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić, nikako da prežale gubitak vlasti. U tom bunilu i ludilu prouzrokovanom gubitkom vlasti, besramno lažu i zasluge za razvoj namjenske industrije prepisuju osuđenom premijeru Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću”, napisao je na Facebooku ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, pa dodao:

“Jedina Fadilova zasluga za ekspanziju namjenske industrije u našoj zemlji je njegov odlazak u zatvor. Upravo tada započinje ubrzani razvoj ove grane industrije u BiH.

Za vrijeme dok je Fadil Novalić bio premijer Vlade F BiH, namjenska industrija je bila na izdisaju.

Nijedna firma nije imala sigurne ugovore i poslovali su od danas do sutra. U većini firmi je kasnila plata.

Binas d.d. Bugojno i Zrak d.d. Sarajevo su bili pred stečajem. Radnicima u Binasu je kasnilo 14 plata, a radnicima u Zraku i više. Radnici su bili poniženi, molili su da im se podijeli makar po 100 KM, da mogu dočekati Bajram.

Danas pred Kurban bajram u Binasu je podijeljeno 2500 KM pomoći svakom radniku, a plata i topli obrok se redovno isplaćuju.

U vrijeme vlasti SDA, namjenska industrija naše zemlje je radila za lične i stranačke interese.

Namjenski i precizno su gašene određene državne firme, da bi se otvarale privatne te pravili isti proizvodi i punili džepovi raznih mešetara povezanih sa SDA.

Ono što vam ja nikad neću oprostiti, a siguran sam ni radnici i građani u Bugojnu, ali i čitavoj BiH, što ste tehnologiju za proizvodnju iz Binasa prenijeli u Bratunac te na taj način razvijali namjensku industriju u RS.

Od preuzimanja mandata ministra odbrane BiH i Zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministra BiH fokus moga rada je bila namjenska industrija.

Razvijamo je i razvijat ćemo i dalje. Ona je okosnica ekonomskog razvoja čitave Federacije BiH, a i neka imamo, za ne daj Bože.

Dragi Harise ja znam da se ti ne razumiješ u problematiku i razvoj namjenske industrije, kao što se ne razumiješ u mnogo toga.

Pozivam te da zajedno obiđemo naše fabrike, porazgovaraš sa radnicima i jednostavno pitaš, kad im je bilo bolje, za vrijeme vladavine SDA i osuđenika Fadila Novalića ili sad.

PS: Poruči Fadilu da se ponaša uzorno u zatvoru, možda ga puste na dopust nekad”, napisao je Helez.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.