Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez ljutito poručio: “On je jedna bitanga, ima Vujić traume od ratnih poraza”

Nižu se reakcije na obraćanje ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN) u Ženevi Bojana Vujića na sjednici Vijeće za ljudska prava UN-a.Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je za Vijesti.ba prokomentarisao ambasadorovu izjavu. Helez podsjeća da je Vujić već imao nekoliko gafova i incidenta sličnog karaktera. „Bojan Vujić je jedna bitanga“, kaže Helez i nastavlja:

„On treba da predstavlja Bosnu i Hercegovinu, a on radi o glavi Bosni i Hercegovini. Na koju god ode destinaciju kao ambasador, sve vrijeme radi protiv Bosne i Hercegovine i pravi incidente. Nije mi jasno kako ga članovi Predsjedništva BiH ponovo predlože za ambasadora.„

Helez podsjeća da je Vujić već imao nekoliko gafova i incidenta sličnog karaktera.

-I nakon tih gafova koje je imao prema državi Bosni i Hercegovini, nije mi jasno zašto je ponovo imenovan za ambasadora. Treba pitati članove Predsjedništva BiH, zašto su ga imenovali?

Jer kada se imenuje ambasador, u obzir se uzima njegova biografija, njegov radni put, rezultati rada to jeste u slučaju Vujića rezultati nerada. I opet je imenovan za ambasadora, ističe Helez.

On dodaje i da se čini da ambasador Vujić više radi za susjednu Srbiju, nego za Bosnu i Hercegovinu.

-Očigledno da Vujić ima neke traume iz rata od tih “mudžahedina”, gdje je doživio traume i poraz, pa mu se sada stalno priviđaju mudžahedini, kampovi i nekakvi džihadisti.

I njegovo sadašnji nastupi kvare sliku o Bosni i Hercegovini, jer toga nema u Bosni i Hercegovini. On vjerovatno ima taj neki ratni PTSP, jer je vjerovatno negdje na ratištu bio poražen, zaključio je ministar Helez.

Podsjetimo, u Ženevi se od 26. februara do 5. aprila 2024. godine održava 55. redovna sjednica Vijeća za ljudska prava u okviru dijaloga o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda u suzbijanju terorizma.

Vujić je u svom obraćanju rekao da je došao kao predstavnik zemlje koja je više od tri decenije najopasniji izvor terorizma u Evropi iz BiH.

Cijelo njegovo obraćanje vrvjelo je lažima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.