Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić tvrdi: “Aljoša Čampara niti može niti će mobilisati SIPA-u, Oružane snage i DKPT jer tu rade i Srbi”

Federalni ministar policije Aljoša Čampara je reagovao na posljednje secesionističke prijetnje predsjednika RS-a Milorada Dodika poručivši da će to biti spriječeno uz pomoć državnih agencija i međunarodne zajednice. Na to je reagovao ministar sigurnosti Nenad Nešić.

Nakon što je Dodik najavio potpisivanje zajedničke izjave u RS-u kojom bi se opredijelili za vraćanje nadležnosti koje su ranije prenesene na državu, Čampara je reagovao kazavši da “Oružane snage BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalna uprava policije, uprave policije kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, EUFOR i NATO imaju dovoljno kapaciteta da osujete bilo kakve pokušaja nasrtanja na teritorijalni integritet i suverenitet BiH”.

Nešić je Čampari poručio da se mobilizacija državnih sigurnosnih agencija sigurno neće dogoditi.

“Čampara treba da zna da, srećom po ovaj narod, on niti može niti će mobilisati i u sukobe slati SIPA, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela i Oružane snage BiH.

Sukobi i rat su samo u Čamparinoj usijanoj glavi, zato mu poručujem: ‘Igraj se rata na video igricama, u BiH rata biti neće'”, rekao je Nešić.

Svoje tvrdnje da neće biti mobilizacije navedenih državnih agencija objašnjava činjenicom da veliki broj uposlenika sačinjavaju Srbi.

“Srećom, Čampara se ništa ne pita i tako će i ostati.

On treba prvo da nauči da jednu trećinu sastava policijskih agencija na nivou BiH, kao i Oružanih snaga, čine Srbi iz Republike Srpske i da Republika Srpska finansira budžet institucija BiH u iznosu od jedne trećine.

Također, izgleda da je zaboravio da je srpski narod konstitutivan narod u BiH, a da je Republika Srpska jedan od dva ravnoprava entiteta.

Tapija na BiH je 3/3, a nikako 1/1 u korist jednog naroda”, naveo je Nešić.

On kaže još i da zna da bi “razne Čampare koje svojataju BiH željele da sve bude samo njihovo i da zapošljavaju samo svoju rodbinu, ali da je Dejotonski mirovni sporazum realnost i što ga prije prihvate, svima će biti bolje”.

“Ako neko u ovom zemlji krši ustavno-pravni poredak to je SDA-ov ministar unutrašnjih poslova i delegat NIP u Domu naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara kojem su malo dvije funkcije koje je dobio od dvije različite partije,

pa bi da bude i član Predsjedništva BiH i ministar bezbjednosti i ministar odbrane”, poručio mu je Nešić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.