in ,

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač: “Svi znaju da je Milorad Dodik imao operaciju vilice, nisam u sukobu s njim”

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač istakao je danas u Banja Luci da je priča o sukobu između njega i lidera SNSD-a Milorada Dodika obična špekulacija opozicije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač istakao je danas u Banja Luci da je priča o sukobu između njega i lidera SNSD-a Milorada Dodika obična špekulacija opozicije.

– Već godinama pokušavaju da prave sukob između Dodika i mene, vjerovatno znaju zašto im smetam ja, a zašto Dodik i zašto bi voljeli da postoji sukob između nas. Ništa takvo ne postoji, nije se dešavalo niti će se dešavati -rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Lukač je naglasio da ima svoj odnos prema Dodiku i kao čovjeku i kao predsjedniku stranke, te da mu ni u jednom trenutku nije palo na pamet da se fizički obračunava s njim, niti je kad bilo razloga za to.

– Ljudi koriste za dnevnu politiku čak i situaciju kada čovjek ima zdravstveni problem, jer svi znaju da je Dodik imao operaciju vilice. Ima situacija u kojima imamo različita mišljenja, ali uvijek donesemo zajednički zaključak koji je u najboljem interesu građana RS – istakao je Lukač.

Na pitanje da li je priča o koncentracionoj Vladi Dodikov pokušaj da ga smijeni sa mjesta ministra unutrašnjih poslova, Lukač je upitao zašto bi Dodik rušio postojeću Vladu i pravio neku koncentracionu samo da bi njega “izgurao”.

– On to može da uradi kada hoće jer sam došao u Vladu i preuzeo Ministarstvo unutrašnjih poslova na njegov poziv i kada on kaže da ja više nisam potreban ovdje, ja ću otići iz MUP-a, to je najmanji problem. Nema potrebe da on izmišlja bilo kakve konstrukcije da bi se mene riješio, kao što to opozicija pokušava da predstavi – poručio je Lukač.

Miro Lazović direktno i bez pardona poručio: “Milorad Dodik je u panici, ponovo pokušava stvoriti pogrešnu sliku”

Otkriveni nepoznati detalji iz života Belme Huseinefendić, Zvezde Granda koju je Karleuša otkrila