Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković se javio iz njemačkog Minhena, oštro tvrdi: “SDA se bruka, vlast u FBiH će biti formirana za mjesec”

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP-a Elmedin Konaković koji trenutno boravi u Minhenu govorio je za BHT o aktuelnim poltičkim temama u našoj zemlji.

Konaković je govorio o formiranju vlasti u FBiH i pokušajima SDA da budu dio vlasti naglašavajući kako ta stranka pokušava blokirati procese.

“Ne vidim logiku”

“Vidio sam da je SDA počela odmah, nisu sačekali ni sekund da počnu blokirati.

Samo su dva moguća rješenja, jedno je da SDA izmoli ili natjera nekoga da sa njima ide u vlast, SDP ili HDZ, mada ustvari bez njih i više ništa ne može.

Okupljeni oko Trojke i HDZ-a ustvari odlučuju o tome ko će dalje formirati vlast i naš stav je, NiP-a i mene lično, da ne možemo sa onima koji su toliko pokvarili sistem, ići i sistem popravljati”, istakao je.

Mišljenja je da nema smisla uvoditi SDA u vlast u Federaciji BiH jer je ta stranka “kupovinom mandata dobila 13 ruku u Domu naroda”.

“Ne vidim logiku i pomalo tužno izgleda da oni moljakaju, prijete i blokiraju, a niko sa ove strane ne planira i ne želi sa njima sjesti za stol da razgovara o uspostavi vlasti”, naglašava Konaković.

Poručio je članovima SDA se okupe i kažu svom predsjedniku kako da se “ne brukaju i postupe sa dostojanstvom i časti” te prepuste vlast u teškom trenutku.

Najavio je Konaković i kako smatra da će vlast u Federaciji BiH biti formirana u narednih mjesec dana.

Pogledajte šta je poručio.

Njegovu video izjavu je objavio BHRT.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.