Ministar Vojin Mijatović: “Ima li veće časti za jednog Bosanca i Hercegovca kad ga u sat vremena prozivaju i SDA i Dodik”

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a, Vojin Mijatović, oglasio se na na svom Facebook profilu nakon kritika koje je dobio od člana SDA Eldar Čomora i predsjednika RS Milorada Dodika. U nastavku njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Mijatović je objavio poruku u kojoj poručuje:

“SDA SE JAVLJA, A PROGOVORIO JE I DODIK”

“I dok se SDA perjanice ređaju i podebljavaju na američkoj crnoj listi, te se uvećava broj njihovih presuđenih funkcionera za kriminal i korupciju, oni nekog prozivaju!

Danas je Vlada FBiH donijela uredbu kojom se omogućava isplata radnicima iznosa od 420 KM mesečno bez opterećenja i stiču se uslovi za povećanje plate radnicima, dok će fiskalni zakoni i zakon o minimalnoj plati biti doneseni do isteka ove uredbe, paralelno sa potpunom fiskalizacijom.

Znaju SDA-ovci i njihovi sateliti da smo danas napravili značajan iskorak i da ćemo donijeti fisklane zakone i uraditi sve ono što oni nisu htjeli ili znali.

Na kraju niste vi nama ništa ostavili sem dugova.

I konačno odgovorite ko je pokrao stotine miliona u Elektroprivredi, ili bar smislite odgovore jer vam slijede krivični procesi zbog historijskog kriminala.

A danas se javi još jedna “poštenjačina” Dodik.

Pa Mile dragi, ima li većeg konvertite od tebe od partizana do četnika, od reformiste do diktatora, od američkog daška vjetra na Balkanu, do Putinovog potrčka. Aman čovječe čak i za tebe je ovo previše!

Na koncu dana, ima li veće časti za jednog Bosanca i Hercegovca kad ga u sat vremena prozivaju i SDA i Dodik.

Mnogo vas žuljam, ali bez stresa nastavit ću i dalje, ovu zemlju treba graditi moja generacija, a vi ste ideologije na izdisaju, živjeli!”, poručio je Mijatović u objavi na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.