Ministar zdravstva KS Haris Vranić o stravičnoj nesreći u Sarajevu: Još jedna žrtva bahatih tatinih i maminih sinova

Ministar zdravstva KS Haris Vranić dao je svoj komentar nakon tragične saobraćajne nesreće koja se kasno u petak večer dogodila na Marijin Dvoru, a u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić (1998. godište).

Vranić je iskoristio priliku i porodici tragično nastradale uputio saučešće u njihovoj neizmjernoj boli, a prije toga prokomentarisao je kako bi, s ciljem spriječavanja katastrofalnih saobraćajnih nesreća, neophodno postaviti kamere na cestama.

“Bilo je bezbroj nesreća u Titovoj ulici sa smrtnim ishodima, bez ikakvih naknadnih reakcija.

Stotine puta smo apelovali da se postave kamere, ležeći policajci, kao u svim uređenim gradovima, ali nikad nije bilo sluha.

Za mene je neopravdano, nelogično, neobjašnjivo postavljenje mnogobrojnih kamera na izlazima sa autoputa, nasred autoputa, a da u gradu, na najfrekventnijim ulicama nemate niti kamera, niti ‘ležećih policajaca’, ali nažalost mi i jesmo zemlja apsurda”, poručuje Vranić.

Ističe kako je Azra Spahić, tragično preminula djevojka, mlada doktorica, još jedna nevina žrtva “pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova”.

Dodaje da je stradala bila i prijateljica njegovih kćerki, “iz predivne obitelji, predivan mladi cvijet, na početku života i karijere, koji je u trenutku nestao”.

Pita se da li smo mi, kao društvo krivi, i dodaje da jesmo.

“Jer nijemo sjedimo i vrtimo rulet gledajući i čekajući na kojem sljedećem imenu će se kuglica zaustaviti.

Nemam riječi, duboko žalim, osjećam duboku bol i bijes, jer ne mogu ništa promijeniti”, piše ministar Vranić.

Armin Berberović, koji je upravljao vozilom “Mercedes” kojim je sinoć udario tri pješakinje na Marijin Dvoru u Sarajevu od čega je jedna na mjestu preminula, a dvije zadobile teške tjelesne povrede, nije imao vozačku dozvolu.

Ovo je na današnjoj pres konferenciji izjavila glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“Ovo vozilo je smješteno u depo vozila MUP-a KS radi daljih vještačenja koja će biti rađena. Muškarac koji je vozio će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost nadležnog tužioca”, dodala je Novalić.

Novalić je dodala da je jedna povrijeđena djevojka u teškom stanju s obzirom da je zadobila teške povrede opasne po život, dok je druga, koja je također zadobila teške povrede, otpuštena na kućno liječenje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.