Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković dobila pismo u kojem se prijeti njoj i visokom predstavniku Christianu Schmidtu

U Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sinoć je stiglo prijeteće anonimno pismo u kojem se prijeti ministrici Biseri Turković i visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

U pismu u koje je Klix.ba imao uvid Turković i Schmidtu se prijeti “moćnom Rusijom i Putinom”.
Tekst pisma obiluje brojnim uvredljivim riječima posebno ka Schmidtu te se prijeti reakcijom Rusije.

Iz Kabineta ministrice vanjskih poslova BiH za Klix.ba je potvrđeno da je zaprimljeno prijeteće pismo.

Dodali su da je u skladu sa procedurama, slučaj prijavljen Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

“Nadležna policijska agencija je upoznata sa ovim slučajem. Nemamo daljnjih komentara”, rečeno je iz Kabineta zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Prijeteće pismo je na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine stiglo sa markicom Srbije, na koverti je kao pošiljalac navedeno ime Ratka Mladića.

Osim niza uvredljivih poruka anonimni pošiljalac uputio je i prijetnje adresantima.

Treba istaći da se ovo pismo pojavljuje u već uzavreloj atmosferi prepirki po pitanju produženja misije EUFOR-a u BiH i otvaranja mogućnosti da ukoliko Rusija blokira produžetak misije, vrata budu otvorena za dolazak NATO trupa.

Tim povodom jučer se oglasila i ambasada Rusije u BiH te je iznijela niz tvrdnji da Amerika i Velika Britanija rade na NATO-izaciji BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.