Miralem Pjanić se po prvi put oglasio nakon kraha: Evo šta je poručio…

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić oglasio se na društvenoj mreži Instagram prvi put nakon utakmice protiv Finske, a on je rekao da su svi mediji u BiH objavili lažnu vijest da je izbačen iz ekipe, iako je to navedeno na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH.

Pjanić nije bio ni na klupi za rezervne igrače u susretu protiv Ukrajine. Tako je odlučio selektor Ivalyo Petev nakon što je obavio razgovor sa Pjanićem. Iz Saveza su dodali da je bh. vezisti žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te da u potpunosti razumije odluku selektora.

“Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da osjeća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana karijere”, navedeno je u obrisanom saopštenju Saveza.

Kako je Nogometni savez BiH sinoć obrisao pomenutu vijest i informaciju o razlogu zbog kojeg Pjanić nije igrao protiv Ukrajine, danas se bh. igrač prvi put oglasio nakon svega i rekao da su pomenute informacije koje su plasirane u medijima neistinite (!?).

“Ovim putem želim da demantujem lažnu vijest koja je jučer objavljena u našim medijima, a tiče se mog ne igranja na sinoćnjoj utakmici. Prava i jedina istina je da je sve odlučeno u dogovoru sa selektorom Petevom”, napisao ja Pjanić, a između svega je dodao i to da fotografija s nargilom “starija” – prenio je Klix.

Pjanić je zaradio brojne zvižduke prilikom izlaska iz igre u utakmici protiv Finske. On je igru napustio u nastavku susreta u trenucima kada je BiH imala zaostatak od dva gola, a s tribina Bilinog polja čuli su se zvižduci.

Bh. nogometašu brojni fanovi su zamjerili to što je fotografisan prilikom izlazaka u glavnom gradu BiH, a tokom priprema reprezentacije. Ipak, on navodi da je fotografija “starija”, iako se ranije nije pojavljivala u javnosti.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.