Mirela Bećirović otvoreno: “Da budem iskrena, postoje i određena ograničenja s kojim se mora pomiriti kada ste supruga člana Predsjedništva BiH”

Dugo u našoj zemlji nije jedna prva dama zaintrigirala javnost svojim izgledom i savršenim odjevnim kombinacijama kao Mirela Bećirović, supruga Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Iako se ranije nije često pojavljivala u javnosti, Bosance i Hercegovce oduševila je, kada je prošle godine prvi put prošetala crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala i svojom pojavom pokazala da želi da oda važnost funkciji koju njen suprug obavlja.

Osim što je ponosna supruga, Mirela je i majka dvoje djece. Za sebe kaže da je skromna i odgovorna, a da li je teško biti supruga člana Predsjedništva, kako se navikla na život u Sarajevu, ko joj pomaže u odabiru odjevnih kombinacija, kako procjenjuje osviještenost bh. žena, kako se najbolje odmara i još mnogo toga otkrila je u ekskluzivnom i veoma otvorenom razgovoru za „Dnevni avaz“ i “Azru”.

Kako je ovo za sve roditelje malo stresan period, početak je školske godine i kraj ljetnih odmora, recite nam kako Vi i Vaš suprug ispraćate svoju djecu u školu?

–S obzirom da naša djeca nisu više mala, to više i nije tako stresno kao kada su bili manji i u potpunost ovisni o nama. Mnogo je lakše kada su djeca starija i svjesna svojih obaveza koje imaju početkom školske godine.

Kao i svaki roditelj trudimo se da budemo njihova podrška u svim životnim izazovima.

Moj izbor

Zovu Vas prva dama Bosne i Hercegovine. Da li je to nešto što Vam imponira ili je to nešto što biste voljeli da se ne nalazi pored Vašeg imena?

–Najviše volim kada me oslovljavaju imenom i prezimenom, to mi je sasvim dovoljno.

Ipak ste Vi naša prva dama, je li teško biti supruga člana Predsjedništva?

–Ne bih sebe posebno izdvajala, postoji dosta težih uloga u našem društvu. Trudim se, koliko je to moguće, da živim uobičajenim životom kojim sam i do sada živjela.

Da budem iskrena, postoje i određena ograničenja s kojim se čovjek mora pomiriti kada ste supruga člana Predsjedništva BiH. Ipak, kada se dobro organizirate, sve prepreke je lakše prebroditi.

Ono po čemu ste još zanimljivi medijima jeste Vaš stil odijevanja, visoka elegancija, besprijekoran modni ukus kojim ste bezbroj puta dokazali da se nimalo ne razlikujete od ostalih prvih dama u svijetu. Da li se Vi s nekim savjetujete šta odjenuti za posebne prilike ili Vam je to jednostavno urođeno?

–Hvala Vam na komplimentu. Uglavnom sama biram odjevne kombinacije. Pored toga što se trudim da lijepo izgledam, jako mi je bitno da se prijatno osjećam u tome što nosim na sebi. Ne pratim slijepo trendove.

Kada je moda, elegancija u pitanju, imate li neki uzor?

–Nikada nisam imala modne uzore. Vjerujem da moj stil nije uvijek bio na zavidnom nivou, ali to je nešto što se gradi godinama. Iz današnje perspektive sam zadovoljna načinom na koji mogu da iznesem odjeću koju nosim.

Moram priznati da jako često na ulicama naših gradova primijetim savršeno modno usklađene dame i one su često moja inspiracija.

Šta Mirela nosi privatno, kako biste opisali svoj stil?

–Privatno, ja sam poput svake Bosanke i Hercegovke, što jednostavnije. Rekla bih casual, jako mi je bitno da se u svemu što nosim osjećam ugodno i da su to prirodni materijali. Chic odijelo, bijela pamučna majica i mokasinke su nezaobilazni u mom ormaru.

Također, privatno volim da nosim i jeans kombinovan s blejzerom. Jednostavnost je uvijek moj izbor.

Nastavak intervjua čitajte OVDJE.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.