Mirko Šarović apsolutno ne štedi Milorada Dodika: “Obit će mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do slijedećih izbora”

Posljednje Vijesti

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović navodi da lider SNSD-a Milorad Dodik traži način da napravi politički zaokret, a da to izgleda sasvim „normalno“.

– Politički, on je u vrlo složenoj i teškoj situaciji. Predsjednik Srbije ovih dana je razgovarao sa Christianom Schmidtom, a Dodik je posljednjih sedmica, potpuno je jasno, samo zaoštrio retoriku, radi svog rejtinga i rejtinga njegove stranke, a sada tu istu retoriku mora prilagođavati aktuelnoj situaciji, kazao je Šarović.

Mi kao SDS i kao opozicija, dodaje Šarović, činimo ga odgovornim, kao i cijelu vlast, da nađe i ponudi rješenje za nametnutu Inzkovu odluku, „ali on tog rješenja očito nema, niti ga uopšte traži“.

– Sasvim je jasno da nema ni bilo kakav plan za tako nešto, a odgovoran je jer je vlast i mora naći izlaz i rješenje radi građana RS. Obit će mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do slijedećih izbora, bez traženja realnog izlaza iz postojeće situacije, poručio je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Leave your vote