Mirko Šarović apsolutno ne štedi Milorada Dodika: “Obit će mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do slijedećih izbora”

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović navodi da lider SNSD-a Milorad Dodik traži način da napravi politički zaokret, a da to izgleda sasvim „normalno“.

– Politički, on je u vrlo složenoj i teškoj situaciji. Predsjednik Srbije ovih dana je razgovarao sa Christianom Schmidtom, a Dodik je posljednjih sedmica, potpuno je jasno, samo zaoštrio retoriku, radi svog rejtinga i rejtinga njegove stranke, a sada tu istu retoriku mora prilagođavati aktuelnoj situaciji, kazao je Šarović.

Mi kao SDS i kao opozicija, dodaje Šarović, činimo ga odgovornim, kao i cijelu vlast, da nađe i ponudi rješenje za nametnutu Inzkovu odluku, „ali on tog rješenja očito nema, niti ga uopšte traži“.

– Sasvim je jasno da nema ni bilo kakav plan za tako nešto, a odgovoran je jer je vlast i mora naći izlaz i rješenje radi građana RS. Obit će mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do slijedećih izbora, bez traženja realnog izlaza iz postojeće situacije, poručio je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.