Mirko Šarović diže na uzbunu: “Milorad Dodik se igra sa sudbinom što je samoubistvo za RS”

Događaji Posljednje Vijesti

“SDS smatra da otvaranje teme o budućnosti Bosne i Hercegovine nije ništa drugo već podlo varanje i manipulisanje naroda, od onih koji danas upravljaju Srpskom, koji su je doveli u ovakvu socijalno-ekonomsku situaciju i koji tom narodu ne mogu da obezbjede radno mjesto, osnovne životne potrebe ali i prijeko potrebnu vakcinu i normalnu zdravstvenu zaštitu”, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“Neka predsjednik RS i član Predsjedništva BiH otvara dijalog sa FBiH, želimo im puno sreće, ali mi u tome nećemo učestvovati jer po nama to je avanturistički potez koji dovodi u pitanje i raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, što je samoubistvo za RS”, naveo je Šarović.

Šarović je naglasio da “u SDS stvari gledaju na takav način, uvjereni da se vlast igra sa sudbinom RS i naroda i time podriva temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jeste osnovni međunarodni garant postojanja RS.

“Budućnost i stabilnost RS se gradi njenim ekonomskim razvojem i napretkom, a ne neobavezujućim i nepotpisanim papirima i opasnim otvaranjem pitanja mirnog razdruživanja koje najavljuje Milorad Dodik igrajući se sa sudbinom RS i njenom stečenom autonomnošću”, kazao je Šarović.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Leave your vote