Mirko Šarović ljut zbog NATO-a: “Skandalozan potez SNSD-a, samo je bilo pitanje vremena kada će staviti i ovaj pečat”

“Skandalozan potez SNSD-a da prihvati Program reformi za NATO još je jedna sramna potvrda pravog, izdajničkog lica i stvarne politike Milorada Dodika”, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a povodom jučerašnje odluke Vijeća ministara BiH da usvoji Program reformi za NATO i formira komisiju za saradnju s ovim vojnim savezom.

“Jasna je potpuna kapitulacija SNSD pred NATO putem Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Samo je bilo pitanje vremena kada će, nakon prethodnog potpisa, staviti i ovaj pečat. Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda“, poručio je Šarović dodajući da je priča jasna i da se opet pokazalo da je „cijela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čovjeka i njegove stranke”, naveo je Šarović.

Vijeće ministara BiH jučer je usvojilo odluku o Komisiji za saradnju s NATO-om kao i Program reformi koji će biti proslijeđen u Brisel. Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je na pres-konferenciji nakon sjednice da je promijenjen naziv komisije od prvobitnog “za integracju u NATO” u sadašnji “za saradnju s NATO-om”.

Pojasnila je da će komisiju činiti po sedam predstavnika svakog naroda koji će donositi odluke po istom principu kao i Vijeće ministara, u dva kruga glasanja – prenosi N1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.