Mirko Šarović o Miloradu Dodiku: “Jedino šta mogu da kažem u ovom trenutku je da je njegova politika doživjela krah”

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović potvrdio je za N1 da će tokom dana biti održane konsultacije sa drugim liderima opozicionih stranaka, a nakon što predsjednik Srbije Aleksandra Vučića od Milorada Dodika zatražio povratak u procese na nivou BiH.

“Mislim da je politika Milorada Dodika definitivno doživjela krah i to je jedino šta mogu da kažem u ovom trenutku. U ponedjeljak ćemo kao SDS imati sjednicu Predsjedništva stranke. I ovo će biti jedna od tema. Mislim da je ovo jedan važan trenutak obzirom da je predsjednik Srbije dao jednu ovakvu izjavu i ovaj zahtjev.

Moramo da konstatujemo da je ovo bilo previše, da će ova politika doživjeti epilog i da je Dodik doveo u pitanje neke stvari koje se tiču ne samo BiH, već cijelog regiona”, kazao je Šarović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Milorada Dodika i političkih snaga u RS da učestvuju u radu “zajedničkih institucija” (ne postoje zajedničke institucije, postoje samo institucije BiH) u BiH i na najbolji način štite interese srpskog naroda i RS, navedeno je u saopćenju iz ureda Vučića.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.