Mirko Šarović otvoreno progovorio o položaju RS: “Vjerujem da nam nikada ne bi dali koliko smo dobili Dejtonskim sporazumom”

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma završen rat u Bosni i Hercegovina te da je RS, kako je kazao, međunarodno verifikovana.

“RS i autonomija koju smo stekli Dejtonom dovoljan je okvir za naš narod u ovom trenutku, bez obzira što su sada neke od nadležnosti prenesene na nivo Bosne i Hercegovine”, rekao je Šarović.

Poručio je da u RS uvijek treba da se čuva Dejtonski mirovni sporazum, bez obzira na trenutne izazove i probleme.

“Igrati se s nekim drugim dejtonima i nekim raspakivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma previše je opasno, jer vjerujem da nam nikada ne bi dali koliko smo dobili Dejtonskim sporazumom”, mišljenja je.

Prema riječima predsjednika SDS-a, obilježavanje 26 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma svake godine doživljava s pomiješanim osjećanjima.

U nedjelju, 21. novembra, navršava se 26 godina od kada je u američkoj bazi “Wright Patterson” u gradu Dayton parafiran Opći okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, čime je okončan rat i uspostavljen novi ustavnopravni poredak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.