Mirko Šarović progovorio o zahtjevu Valentina Inzka, odmah je prozvao i SNSD: “Nećemo glasati za vraćanje odlikovanja, uvukli su nas u problem i sada žele da izađu…”

Posljednje Vijesti

Mirko Šarović je govorio i o zahtjevu Valentina Inzka.

Na sjednici NSRS 27. aprila, tačka dnevnog reda bit će i zahtjev koji je uputio visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko za vraćanje povelje osuđenim za ratne zločine.

“Mislim da je nepotreban i mi SNSD-u nećemo ništa pomoći. Pomoći da izađu iz ovog problema koji su sami napravili. Oni su radi predizborne kampanje dijelili šakom i kapom priznanja, srbujući bespotrebno. Uvukli su nas u problem i sada bi željeli da izađu na način da se ta odlikovanja vrate, pa da ih oni ponovo dodijele. Zbog toga su dobili na izborima mnogo poena. Nećemo glasati za vraćanje tih odlikovanja. Oni koji su ih dobili, dobili su ih od vlasti”, naveo je naš sugovornik.

Posljednih mjeseci RS se ubrzano zadužuje. Ako se dođe u situaciju da je prezadužena, kako se nositi sa time.

“Posljednje zaduženje od 700 miliona KM koje je iščepkano je zaduženje o kojem s nije raspravljalo nigdje. Ako se zadužujete za 700 miliona KM za sredstva koja trebaju da idu u budžet i za potrošnju, to je alarm da u ovom društvu sve škripi, i da je došlo do guše. Još je luđe kad se zna da će to biti potrošeno za povećanje plata, penzija, ovih i oni kataegorija. To znači da kupujete socijalni mir. Javnost treba da zna da je to zaduženje pod komercijalnim uslovima, najnepovoljnjim uslovima, to znači da zalažete imovinu RS-a. Ovo je nevjerovatno teško vrijeme koje ćemo mi da podnesemo”, istaknuo je.

Leave your vote