Miro Lazović bez uvijanja o Vučićevim izjavama: “Bilo kakvo otvaranje Pandorine kutije dovelo bi do toga da Srbija bude još veći gubitnik nego sada”

Bivši predsjednik Skupštine Republike BiH i član DF-a Miro Lazović u jutarnjem programu BHRT-a komentarisao je najakutelnija dešavanja u BiH i regionu. Govoreći o sigurnosnoj situaciji u BiH kaže da nije zabrinut – ne isključuje da bi moglo biti incidenata, ali ističe da ne vjeruje da će doći do rata. Sada su, kaže, duge okolnosti i NATO je svuda oko nas.

“Nema snage ni motiva da se napravi rat na ovim prostorima.

Incidente ne isključujem, uvijek ima nekih budala koji bi isprovocirali incidente, ali to će se zadržati na nekim lokalnim i pojedinačnim stvarima. BiH ima perspektivu, Srbija treba sagledati svoju odgovornost prema politikama 90-ih godina”, kaže Lazović.

Dodaje da je politika Aleksandra Vučića zarobila Srbiju, ali i region. Komentarisao je otvaranje Pandorine kutije koju je najavio Vučić ukoliko se usvoji rezolucija o Srebrenici u UN-u.

Istu takvu kutiju je, dodaje, otvorio Slobodan Milošević 90-ih godina, a najveću cijenu je platila BiH.

“Bilo kakvo otvaranje Pandorine kutije dovelo bi do toga da Srbija bude još veći gubitnik nego sada”, ističe Lazović.

Stava je da amandmani Crne Gore na rezoluciju o genocidu nisu dobri ni za BiH, ni za Crnu Goru.

“Crna Gora se nalazi u teškoj situaciji, etabliran je srbijanski utjecaj unutar Crne Gore. Amandman nije dobar ni za nas ni za Crnu Goru, odnosno Republiku Srpsku. Genocid se ne može individualizirati, to je dio sistema, planirana aktivnost”, naglasio je Lazović za BHRT.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.