Miro Lazović očitao lekciju Čoviću, Dodiku i ostalim: Stigla je poruka koja im mora biti jasna, šta su sebi umislili?

Miro Lazović, nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je reakcije pojedinih političara nakon presude Evropskog suda za ljudska prava po apelaciji Slavena Kovačevića.

Ističe kako ne vjeruje da pojedinci poput Dragana Čovića, Milorada Dodika, Marinka Čavare ili Nenada Nešića misle da su jači od međunarodnog prava i evropskih institucija.

Smatra kako oni u građanskim pravima i slobodama vide opasnost za sebe.

Lazovićevu reakciju ovim putem prenosimo u cijelosti:

-Kad čitam reakcije nekih tzv. javnih ličnosti, na presudu Suda za ljudska prava iz Strazbura po apelaciji Slavena Kovačevića, ne mogu a da se ne upitam ko su uopšte ti pojedinci koji su umislili da im njihova,

slučajna i prolazna funkcija, daje moć nad temeljnim Evropskim institucijama koja štite univerzalna ljudska prava i slobode?

Ne vjerujem da Čović, Dodik, Čavara, Nešić, Višković i drugi koji ismijavaju, prijete i sa gnušanjem odbacuju tu presudu, misle da su jači od međunarodnog prava i Briselskih institucija.

Prije bi se reklo da im svijest i savjest nije čista jer dugogodišnje parazitiranje nad sudbinama vlastitih naroda od njih je napravilo bogate i moćne ljude koji u građanskim pravima i slobodama vide opasnost za sebe i svoje podanike.

Oni neće ili ne žele vidjeti da se građanskim pravima i slobodama istovremeno štite i kolektivna, etnička prava naših naroda.

VEZANI TEKST:

Slaven Kovačević jako žestoko o visokom predstavniku: Ovo je moja pobjeda nad Schmidtom, OHR je osramoćen

Ako je BiH dobila kandidatski status i ako su sve stranke prihvatile uslove na njenom evropskom putu onda bi svima, pa i njima,

trebalo biti jasno da je ova presuda iz Strazbura svojevrsna poruka da konačno istiće vrijeme etničkih politika i da se etnički kavezi u kojima su, tako dugo, zarobljeni naši narodi, konačno moraju rastrgati.

Sve presude iz Strazbura, ne samo ova poslednja, moraju biti prioritet u aktivnostima prodržavnih političkih stranaka kao i OHR-A i Visokog predstavnika u BiH, rekao je Lazović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.