Miro Lazović tvrdi da je ovo kraj Milorada Dodika: “Amerika će mu “odsvirati”, ušao je u slijepu ulicu i povratka mu nema”

Milorad Dodik već odavno zateže konopac u BiH, a kada će pući i ko će stradati ostaje da se vidi, izjavio je sociolog i političar, nekadašnji član Predsjedništva RBiH, Miro Lazović. On je uvjeren da će krajnje posljedice ovakve političke situacije snositi upravo Dodik.

– Njegova retorika koju je i danas prezentirao ispred zgrade Predsjedništva podsjeća na onaj ratni period. Vojna situacija je drugačija, ali verbalni napadi na BiH, ponižavanje i urušavanje njenih institucija traju.

Pominjao je i pjesmu koju su pjevali i 1992. godine, “Nema te više Alija”. To podsjeća na Karadžićeve riječi, a zna se dobro gdje je Karadžić završio sa svojom politikom i Dodik bi morao izvuči pouku iz prošlih vremena i konačno se opametiti na način da promijeni svoju retoriku.

Ipak, bojim se da je otišao predaleko i da mu povratka nema, da je ušao u jednu slijepu ulicu iz koje pokušava izaći, ali što više traži sve je dalje od izlaza. Očekujem da će neko, a prije svega mislim na SAD, biti krajnji sudac koji će svirati kraj i odstraniti Dodika i njegovu politiku koja sve nas u BiH sluđuje posljednjih mjeseci – kazao je Lazović za portal “Avaza”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.